NavMenu

Kraj 2020. nova prilika za konačnu prodaju imovine Žitoprometa, Vitezita i sarajevske Hidrogradnje - Upravnici i povjerioci nade polažu u snižene cijene

Izvor: eKapija Srijeda, 16.12.2020. 09:36
Komentari
Podeli
(Foto: mojo cp/shutterstock.com)
Žitopromet iz Bijeljine, PS Vitezit iz Viteza i Hidrogradnja iz Sarajeva, mjesecima pa i godinama unazad pokušavaju da prodaju nepokretnu i pokretnu imovinu.

Kraj 2020. stečajni upravnici ove tri firme su iskoristili da još jednom probaju da unovče imovinu, čija se početna cijena sa svakom novom prodajom smanjuje.

Kako je nedavno i najavljeno imovina nekadašnjeg mlinsko-prerađivačkog giganta iz Bijeljine Žitoprometa po treći put je ponuđena na prodaju prikupljanjem pismenih ponuda, a uz ponude za učešće je potrebno otkupiti dokumentaciju za 10.000 KM i uplatiti depozit u visini od 50.000 KM.

Imovina se prodaje kao cjelina, i u viđenom stanju, a čine je zemljište, poslovni prostori, pomoćni objekti i ostalo. Oni su u novembru ponuđeni za cijenu od 8,36 mil KM, što je umanjenje od prethodnog prodajnog iznosa, dok se u aktuelnom oglasu visina početne cijene ne navodi.

Umjesto toga se ističe da ponuđena cijena ne može biti ispod 1/3 ukupno procijenjene vrijednosti imovine. Ponude se primaju do 15. januara, dok će njihovo otvaranje biti organizovano 18. januara u sjedištu Žitoprometa.

PS Vitezit je takođe oglasio novu prodaju nepokretne i pokretne imovine sa značajno umanjenim cijenama u odnosu na prodaju oglašenu u oktobru ove godine.

Imovina se prodaje u tri lota i smještena je u Vitezu. Prvi lot čini nepokretna imovina, a između ostalog na prodaju su ponuđene nekretnine u proizvodnog pogonu D, ispitni poligon, glavni magacin, upravna zgrada, kotlovnica, strojevi i ostalo. Početna cijena prvog lota je 15.860.218 KM, što je više nego duplo manji iznos od onog koji je tražen prethodnom prodajom kada je cijena bila veća od 37 mil KM.

I druga dva lota se sada nude po nižim iznosima.

U lotu dva ponuđeni su kompleks Ekoplast i Vitoplast, kao i skladište i kolska vaga. Početna cijena ovog lota sada je duplo manja i iznosi 1.178.407 KM

Treći lot je kompleks Brizjak, a početna cijena je sa prethodnih 1.6 mil KM smanjena na 805.273 KM.

Prijava podrazumijeva uplatu depozita, a rok za dostavljanje dokumentacije je 29. decembar. Prodaja će se obaviti 30. decembra u prostorijama općinskog suda u Vitezu u 12. časova. Sve detalje možete pogledati OVDJE.

Sudbinu ova dva preduzeća dijeli i sarajevska Hidrogradnja, koja po sedmi put prodaje imovinu u čiji sastav ulaze motel Čavljak sada ponuđen po cijeni od 892.541 KM, što je umanjenje od nekih 50.000 KM.

Uz motel, ponovo se nudi i zemljište na Vitkovcu za iznos od 1,2 mil KM, za šta je ranije traženo 1.36 mil KM, dok se poslovni prostori i garaže Alfa Paromlinska sada prodaju za 189.534 KM.

Hidrogradnja prodaje uz ovo i prava na zemljište i objekte u Mostaru, sjeverni logor po cijeni od 127.655 KM.

Javno nadmetanje održaće se 29. decembra u 12 časova u sjedištu Hidrogradnje.

Više informacija možete pogledati OVDJE.

S.T.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.