NavMenu

Banjsko-rekreacioni centar Podlipnik - Budući bosanski raj za odmor, liječenje i rekreaciju

Izvor: eKapija Utorak, 27.04.2010. 13:58
Komentari
Podeli

Jedan od zanimljivih projekata predstavljen na Sarajevo Business Forumu je i projekt Banjsko-rekreacionog centra Podlipnik, koji će biti smješten na prostoru općine Ilijaš, a čiji investitor je kompanija Ambienta iz Sarajeva.

Banjsko-rekreativni centar Podlipnik koristiće se u svrhu liječenja i oporavka, ali i u svrhu turizma.

Glavni objekat će biti postavljen na padini, kako bi se svi slobodni prostori u ravnici iskoristili za rekreaciju i zelenilo.

U izradi Centra najviše će se koristiti drvo i kamen, te će se voditi računa da se boja drveta prilagodi okolnoj prirodi.

Banjsko-rekreacioni centrar Podlipnik sastojat će se od: ulazne zone, dijagnostike i liječenja, terapijskih i wellness prostora, smještajnih kapaciteta, od prostora za upravu i administraciju, ekonomsko - tehničkog prostora, kao i ugostiteljskog prostora, prostora za konferencije, prezentacije i zabavu, te vanjskog prostora.

U okviru Centra za dijagnostiku biće smješteni prostori za kardiologiju, psihologiju, stomatologiju, optiku, kao i kozmetički i frizerski salon.

Također, u okviru Centra naći će i vegatarijanski restoran, te caffe za pacijente, garaža, fitness studio, igraonica za djecu, veliki bazen, bazen za djecu, hidromasažni bazeni, saune, svlačionice sa tuševima, terapeutski i wellness prostori sa prostorijama za manuelnu masažu, prostorijama za tradicionalnu masažu i prostorijama za refleksnu masažu.

Smještajni kapaciteti sastojat će se od apartmana sa sanitarijama, dvokrevetnih soba sa sanitarijama, jednokrevetnih soba (pogodne za invalide).

Ukupna investicija iznosi 52 miliona KM, vrijeme povrata investicije je 20 godina.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.