Izvor: eKapija | Utorak, 27.04.2010.| 13:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjsko-rekreacioni centar Podlipnik - Budući bosanski raj za odmor, liječenje i rekreaciju

Jedan od zanimljivih projekata predstavljen na Sarajevo Business Forumu je i projekt Banjsko-rekreacionog centra Podlipnik, koji će biti smješten na prostoru općine Ilijaš, a čiji investitor je kompanija Ambienta iz Sarajeva.

Banjsko-rekreativni centar Podlipnik koristiće se u svrhu liječenja i oporavka, ali i u svrhu turizma.

Glavni objekat će biti postavljen na padini, kako bi se svi slobodni prostori u ravnici iskoristili za rekreaciju i zelenilo.

U izradi Centra najviše će se koristiti drvo i kamen, te će se voditi računa da se boja drveta prilagodi okolnoj prirodi.

Banjsko-rekreacioni centrar Podlipnik sastojat će se od: ulazne zone, dijagnostike i liječenja, terapijskih i wellness prostora, smještajnih kapaciteta, od prostora za upravu i administraciju, ekonomsko - tehničkog prostora, kao i ugostiteljskog prostora, prostora za konferencije, prezentacije i zabavu, te vanjskog prostora.

U okviru Centra za dijagnostiku biće smješteni prostori za kardiologiju, psihologiju, stomatologiju, optiku, kao i kozmetički i frizerski salon.

Također, u okviru Centra naći će i vegatarijanski restoran, te caffe za pacijente, garaža, fitness studio, igraonica za djecu, veliki bazen, bazen za djecu, hidromasažni bazeni, saune, svlačionice sa tuševima, terapeutski i wellness prostori sa prostorijama za manuelnu masažu, prostorijama za tradicionalnu masažu i prostorijama za refleksnu masažu.

Smještajni kapaciteti sastojat će se od apartmana sa sanitarijama, dvokrevetnih soba sa sanitarijama, jednokrevetnih soba (pogodne za invalide).

Ukupna investicija iznosi 52 miliona KM, vrijeme povrata investicije je 20 godina.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.