Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 29.11.2020.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prodaja bijeljinske Šećerane propala zbog greške u oglasu

(Foto: AVN Photo Lab/shutterstock.com )
Sud je zbog zakonskih začkoljica poništio oglas o prodaji bijeljinske Fabrike šećera u stečaju i raspisao novi, a jedinom kupcu na posljednjoj licitaciji, firmi NSG Rent iz Zvonika, vraćen je uplaćeni depozit.

Rekao je to za Glas Srpske stečajni upravnik Šećerane Nebojša Matić dodavši da je sada očigledno da stečaj koji traje već pet godina ipak neće biti okončan do kraja ove godine kako se očekivalo.

- Iako je Odbor povjerilaca na posljednjoj sjednici utvrdio da je ponuda zvorničke firme NSG Rent koja je ponudila tri miliona maraka za Šećeranu i uplatila depozit 50.000 maraka validna, stečajni sudija je poništio taj oglas o prodaji, jer je u njemu stajalo da se prodaje stečajni dužnik kao pravno lice. S obzirom na to da se to kosi sa zakonskim propisima, oglas je raspisan ponovo te je navedeno da se prodaje imovina stečajnog dužnika - pojasnio je Matić.

Dodao je da je novi rok za dostavljanje ponuda i uplatu depozita 18. decembar, te da će pristigle ponude Odbor povjerilaca razmatrati na sjednici koja je zakazana za 21. decembar.

Kako je navedeno u oglasu, kupac je lice koje ponudi najveći iznos.

Bezuspješne licitacije

Bijeljinska Fabrika šećera zjapi prazna već 12 godina. U stečaju je od 2015. godine. Fabrika je do sada bezuspješno prodavana na 15. licitacija, prvo po cijeni od 10 mil KM, a potom i po nešto nižoj.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.