Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.11.2020.| 12:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grad Zenica daje u zakup 24 poslovna prostora

Ilustracija
Ilustracija (Foto: StockLite/shutterstock.com)
Grad Zenica sredinom prošlog mjeseca raspisao je Javni oglas za davanje u zakup poslovnih prostora. Riječ je o 24 poslovna prostora koji su u vlasništvu i na upravljanju Grada, a izdaju se na period od pet godina u viđenom stanju, saopšteno je iz gradske uprave.

Inače, poslovni prostori koji su u vlasništvu i na upravljanju Grada Zenice daju se u zakup na osnovu uslova i kriterija utvrđenih u Odluci o zakupu poslovnih prostora i Pravilniku o precedurama davanja u zakup poslovnih prostora.

Otkako su prije tri godine uređene procedure i kriteriji davanja u zakup poslovnih prostora u vlasništvu i na upravljanju Grada Zenice, naplata prihoda, na godišnjem nivou od iznajmljivanja poslovnih prostora iznosi prosječno 1,1 mil KM.

Zaključno sa mjesecom julom 2020. godine prihod po osnovu naplate zakupnine iznosi 528.794,00 KM.

- Prihodi po osnovu naplate zakupnine su u 2020. godini znatno umanjeni. To je rezultat naših odluka kojima smo zakupce poslovnih prostora u vlasništvu i na upravljanju Grada Zenice u nekoliko navrata oslobađali plaćanja zakupnine. Radi se o mjeri pomoći zakupcima kojima je naredbom Federalnog štaba civilne zaštite bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti. Takvu mjeru smo poduzeli kako bi olakšali našim lokalnim privrednicima koji su pogođeni krizom izazvanom pandemijom korona virusa - kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. U vlasništvu Grada Zenice su 403 poslovna prostora.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.