NavMenu

Tuzla na dlanu u režiji Deling Investa - U planu kompleks sa 350 stanova, hotelom, poliklinikom, sportskim terenima (FOTO, VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 06.11.2020. 11:10
Komentari
Podeli
Stambeno-poslovni kompleks Bukovčić (Foto: Deling Invest)Stambeno-poslovni kompleks Bukovčić
Naredne godine u Tuzli bi trebalo da počne gradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa Bukovčić, koji je zbog svog položaja još nazvan i Tuzla na dlanu.

Kompleks će biti smješten iznad Panonskih jezera, na najvišem vrhu sjeverne padine Tuzle, odnosno, na 110 m iznad centralnog gradskog trga.

Riječ je o novom projektu kompanije Deling Invest koji je trenutno na nivou idejnog rješenja, a njegova vrijednost se procjenjuje na 50 mil KM. Idejno rješenje stambeno-poslovnog kompleksa Bukovčić izradila je projektantska firma Entasis iz Zenice.

Kako za eKapiju navode iz Deling Investa, planirani početak radova je na jesen 2021. godine, što podrazumijeva prvu fazu tj. izgradnju donjeg dijela rezidencijalnog naselja čije je useljenje planirano 2023. godine.

- Odmah nakon toga počinju radovi na drugoj fazi rezidencijalnog naselja, tačnije dio na platou. Planirano je da svi radovi na kompletnom projektu budu završeni u roku od 5 godina od početka gradnje – dodaju u Deling Investu.

Kompleks sa hotelom, bazenom, sporskim terenima

Rezidencijalno naselje bi trebalo da ima oko 350 stambenih jedinica, sa kompletnom pratećom infrastrukturom kao i "community" sadržajam.

U planu je gradnja hotela, supermarketa, zdravstvenog centra ili poliklinike, vrtića za djecu, sportskih terena teniskih, košarkaških, fitnesa, bazena, apoteke, pekare i drugih sličnih sadržaja neophodnih za svakodnevnicu.

- Hotelski dio imaće panoramski restoran, konferencijsku salu, spa-wellnes centar, sportski bar za opsluživanje sportskih terena, te ostale sadržaje – ističu u Deling Investu i dodaju da je u toku izrada projektne dokumentacije, tačnije, idejnog projekta.

- Po završetku kompletne projektne dokumentacije slijede pregovori, odnosno, licitiranje potencijalnih izvođača.

Navode i da trenutno rade ugovore o rezervaciji.

- Imajući u vidu veliko interesovanje kupaca već imamo više od 20% prve faze ugovoreno. U ponudi su stanovi raznih struktura, od malih garsonjera do penthouse stanova površine veće od 250 m2.

U narednom periodu u Deling Investu očekuju isti trend potražnje nekretnina, tj. koncepta koji nude na tržištu.


S.T.

Fotogalerija
Novi stambeno-poslovni kompleks - Tuzla na dlanu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.