Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.10.2020.| 15:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otkazana prodaja odmarališta Feroelektra u Neumu - Traži se pojedinačna ponuda apartmana zbog postizanja veće cijene

Neum (Foto: hotel-neum.com)
U Općinskom sudu Čapljina otkazana je prodaja Feroelektrovog odmarališta u Neumu koja je bila zakazana za 28. oktobar ove godine. Do otkazivanja je došlo na zahtjev advokatice radnika Feroelektra.

- Advokatica radnika tražila je da se pojedinačno prodaju apartamani, jer bi se na taj način postigla veća cijena. Također, pogoršana epidemiološka situacija u cijeloj Bosni i Hercegovini je razlog otkazivanja ročišta. Prema našim informacijama, postojao je priličan interes potencijalnih kupaca za ove nekretnine - kazali su u Feroelektru, prenosi Business Magazine.

U zvaničnom saopćenju Suda u Čapljini se navodi da je "punomoćnik tražitelja ovrhe Behija Ljubović Aganović, advokat iz Sarajeva, zatražio odgodu-opoziv zaključka o zakazanom ročištu za prodaju, smatrajući da Sud predmetnim zaključkom nije odredio pojedinačnu cijenu za apartmane-stanove, niti je odredio položaj nekretnine, odnosno, nije se pozvao na Elaborat o etažiranju koji se nalazi u spisu, pa je predložio da se zaključak dopuni i uredi shodno gornjim navodima te omogući tražiteljima ovrhe zakonito učešće u postupku".

Novac od prodaje ovog objekta išao bi za naplatu potraživanja radnika po pravosnažnim presudama za neisplaćene plaće još od 2007. godine. Radi se o 35 apartmana, a nihova početna cijena je 2,8 mil KM. Pored toga, na prodaju su još tri poslovna prostora ukupne površine 116 m2 za 344.000 KM, kao i zemljište površine 1.532 kvadrata koje je procijenjeno na 459.000 KM.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.