NavMenu

Jahorina uskoro bogatija za 38 luksuznih apartmana - Banjalučki Drvoprodex do kraja 2021. završava gradnju aparthotela Poljice (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.10.2020. 11:12
Komentari
Podeli
(Foto: poljice.com)
Jahorina će do kraja 2021. godine biti bogatija za novi objekat – aparthotel Poljice koji niče na samoj stazi.

Banjalučka kompanija Drvoprodex počela je izgradnju objekta od 3.265 m2 površine na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Jahorini. Aparthotel će imati 38 pametnih apartmana koji će dizajnerski i arhitektonski biti u stilu modernih zimskih hotela, sa fasadom potupno prilagođenom ambijentu.

Kako su za eKapiju rekli iz prnjavorske firme Gradip, koja je izvođač radova, projekat je trenutno u fazi izvođenja grubih građevinskih radova.

Objekat se nalazi na samoj stazi Poljice i okrenut je licem ka centralnim turističkim sadržajima, dok je u pozadini objekta gusta borova šuma.

- Mir, zelenilo sa jedne, i neposredna blizina staze, brojnih restorana i kafića sa druge strane, budućim stanarima ovog kompleksa pružaju komfor, sigurnost i luksuzan enterijer koji su idealni za odmor - ističe investitor i dodaje da smart apartmani na Jahorini predstavljaju uvod u projekte koje će Drvoprodex realizovati u budućnosti.

Iz kompanije Drvoprodex poručuju da će ovo biti jedan od najmodernijih aparthotela na Jahorini koji će svojim korisnicima nuditi i usluge recepcije 24h/7 dana u sedmici, sa kontrolom ulaska u apartmane putem IRD kartice.

(Foto: poljice.com)
- Smart apartmani će biti površine od 27 do 78 m2 i biće opremljeni najsavremenijim uređajima za kontrolu i upravljanje toplotnom i električnom energijom. Kupci apartmana će moći da iz udobnosti svojih domova, ma gde se nalazili, "upravljaju" potrošnjom energije u apartmanu, čime se smanjuju troškovi održavanja i postiže vrhunska ekonomičnost u eksploataciji - ističe investitor.

Dodaje da će u okviru objekta biti smješteni i restoran, skijašnica, ulazni hol, kao i recepcija koje će svi kupci apartmana moći da koriste. Dvoetažni restoran imaće 284 m2 i terasu sa koje se pruža pogled na samu skijašku dolinu.

Arhitekta objekta Aleksandar Lilić je rekao da je izazov za svakog arhitektu da objekat prilagodi prirodi i prirodnom okruženju, posebno tamo gdje je njena ljepota tako raskošna, kao što je to slučaj na Jahorini.

- Ono što se nadam da smo ovim projektom uspjeli da napravimo je da njegova struktura, volumen i vizuelni identitet budu što bliži okruženju, da objekat bude sastavni dio prirode, odnosno da odaje utisak da je iz nje i nastao. Vizuelni identitet objekta je nešto čemu je posvećena posebna pažnja, pažljivim odabirom materijala, kako na fasadi, tako i u enterijeru u čijem komforu će budući korisnici moći zaista da uživaju - istakao je Lilić.

S.Š.

Fotogalerija
Aparthotel Poljice
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.