NavMenu

Oglašena prodaja upravne zgrade Agrokomerca u Velikoj Kladuši

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 05.10.2020. 08:02
Komentari
Podeli
(Foto: apf.com.ba)
Poslovno-upravna zgrada Agrokomerca, u samom centru Velike Kladuše, inače jedan od simbola tog grada, biće ponuđena na prodaju u naredni utorak na javnoj licitaciji koju je zakazao Općinski sud Velika Kladuša.

Tražioci sudskog izvršenja su radnici ovog preduzeća, koji posjeduju pravosnažna sudska potraživanja za dugujuće lične dohotke i druge prinadležnosti koje im nisu isplaćene.

U podacima o predmetu prodaje navodi se kako je riječ o objektu površine oko 1.300 metara kvadratnih s pripadajućim zemljištem površine 880 kvadratnih metara. Inače, procijenjena vrijednost ove nekretnine iznosi 5,4 mil KM.

Propozijama javnog nadmetanja propisano je kako će se ono odvijati usmenim putem i da zainteresovani kupci prethodno moraju uplatiti depozit od 10.000 maraka. Također, ova nekretnina u prvoj prodaji može biti prodata za iznos od 50 posto od procijenjene vrijednosti, a ukoliko ponuđač s najvišom ponudom ne uplati ponuđeni iznos u predviđenom roku, Sud će zaključkom proglasiti prodaju nevaljanom. Nakon toga će novim zaključkom odrediti da je nekretnina prodana drugom po redu ponuđaču, koji treba da u roku koji Sud odredi, a koji ne može biti duži od 30 dana od prijema tog zaključka, Sudu deponuje prodajnu cijenu koju je ponudio.


U Sindikatu radnika Agrokomerca ranije su istakli da su ukupna dugovanja radnicima za neisplaćene plate i ostala zakonska potraživanja dostigla iznos od 30 mil KM, dok društvenim fondovima duguju 35 mil KM.

U proteklom periodu značajan dio imovine Agrokomerca prodat je na sličan način kako bi se izmirila dugovanja ovog preduzeća prema povjeriocima, pa su tako prodati cjelokupna prehrambena industrija i mnoge druge vrijedne nekretnine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.