Izvor: eKapija | Utorak, 29.09.2020.| 13:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Birotim gradi moderan apart-hotel na Bjelašnici - Prvi gosti na ljeto 2022. (FOTO)

(Foto: Projektni tim Vedad Kasumagić i Feđa Hadžibegović)
Neposredno uz skijašku stazu na Bjelašnici sarajevska firma Birotim pokrenula je gradnju novog savremenog hotela, po imenu Nomad.

- Čist planinski zrak, pogled na bajkovite padine Bjelašnice, beskrajne šetnje njima, skijanje, ukusna hrana, druženje... Zvuči dobro, zar ne?! Sve to, pa i mnogo više, donosi Nomad, novi wellness&spa i apart-hotel koji se gradi neposredno uz skijašku stazu ove planine - poručuju investitori.

Objekat će, kako navode iz ove firme, u svom sastavu imati 51 dizajniranu hotelsku sobu. Osim toga, na raspolaganju je i 60 apartmana, koje će njihovi budući vlasnici, prema jedinstvenom profit-share konceptu, ukoliko žele, moći iznajmljivati tokom 11 mjeseci. Tu je i cijeli niz profesionalnih usluga, koje će uveliko poboljšati kvalitetu boravka i života gostiju hotela i vlasnika apartmana na planini.

Priliku za rad i profesionalni razvoj u hotelu Nomad će dobiti oko 60 zaposlenika. Kako bi svoju ponudu učinili cjelovitom te podržali i promovirali lokalne proizvođače, hotel će u svakodnevnom poslovanju nastojati koristiti što više autentičnih proizvoda s Bjelašnice, što daje dodatnu vrijednost cijelom projektu.

- Spojiiti ugodno s korisnim imperativ je onih koji znaju šta žele u modernom svijetu. Ideja vodilja investitora, kompanije Birotim iz Sarajeva, bila je učiniti Bjelašnicu poželjnom destinacijom tokom cijele godine, te napraviti mjesto koje će inspirisati ljude da vrijeme provode u zdravom okruženju. Ova, po svemu posebna planina, zaslužuje dobro osmišljen i stručno projektovan objekat, sa raznovrsnim sadržajima za moderne nomade svih generacija. Udoban smještaj u atraktivnom ambijentu, direktni izlaz na ski stazu, wellness&spa, gastro pub, restoran, konferencijski prostor i dječija igraonica samo su neki od njih - kažu iz Birotima.

Krajem 2021. godine planirano je "soft" otvaranje hotela. U punom kapacitetu Nomad bi svoje posjetioce trebalo da dočeka u ljeto 2022.

Fotogalerija
Hotel Nomad na Bjelašnici

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.