Izvor: eKapija | Petak, 17.07.2020.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje izgradnja hotelsko-apartmanskog naselja na Ravnoj planini - Vrijednost projekta oko 50 mil KM (VIDEO)

(Foto: Majnex)
Na Ravnoj planini u toku su pripremni radovi za gradnju hotelsko-apartmanskog kompleksa na površini od 25.000 m2, rekli su eKapiji iz firme Majnex, koja je investitor u jedan dio objekata.

Kako najavljuju iz Majnexa, kompleks će imati tri hotela visoke kategorije od kojih je jedan u sklopu postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta Gondola u vlasništvu firme Majnex, druga dva kao investicija individualnih investitora i 16 objekata sa apartmanima ukupne korisne površine 15.000 m2 koji su namijenjeni prodaji.

Procijenjena ulaganja u cjelokupan kompleks je oko 50 mil KM, s obzirom na to da se radi o modernim, luksuznim smještajnim jedinicama u kojim će biti primijenjena nova rješenja i tehnologije "pametnih kuća".

- U skladu sa dosadašnjim istraživanjima tržišta i interesovanju i potražnji potencijalnih investitora, predviđa se da će smještajni kompleks u cjelosti biti popunjen, a investicija više nego opravdana - poručuju iz Majnexa.

Smještajni objekti će raspolagati luksuznim apartmanima površine 30-40 m2, dizajniranim u planinskom stilu i gradiće se po specijalno razvijenim sistemima - tj. tehnologijom "pametnih kuća", a hoteli, s obzirom na to da je planirana izgradnja objekata visoke kategorije, podrazumijevaju i daleko veće zahtjeve u pogledu sadržaja i ponude, sa poluotvorenim bazenom olimpijskih dimenzija, zatim raznovrsnim sadržajima u velnes i spa programa, konferencijskim salama i slično.

Izgradnju smještajnih jedinica pratiće izgradnja odgovarajućeg parking prostora, a u skladu sa brojem i potrebama novoizgrađenih objekata.

- Sve aktivnosti zavisiće od vremenskih prilika kao i novonastale situacije sa virusom korona koji je imao uticaj na sve privredne grane u našoj zemlji ali i svijetu. Rok završetka je naredne dvije godine - navode iz Majnexa.

Jedna građevinska lokacija za hotel je već prodata i u toku je priprema neophodne dokumentacije za početak građenja. Što se tiče apartmana i garažnih mjesta takođe su namijenjeni prodaji, a zainteresovanim investitorima biće omogućena kupovina još u fazi izgradnje, poručili su iz Majnexa.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.