NavMenu

MFC iz Sarajeva gradi 24 vile u naselju Osjek, u planu otvaranje i novog restorana

Izvor: Poslovne novine Petak, 17.07.2020. 11:06
Komentari
Podeli
(Foto: urfin/shutterstock.com)
Osnovne aktivnosti kompanije MFC (Moussa Fattah Company) su ulaganja u nekretnine, realizacija projekata i širok dijapazon konsultantskih usluga, koje se provode uspješno zahvaljujući prvenstveno vlastitom, ali i velikom iskustvu njihovih partnera i investitora.

Muhamed Fattah, izvršni direktor kompanije MFC za Poslovne novine je rekao da u okviru svog djelovanja pružaju konsultantske usluge visokog profila, koje pomažu u planiranju, organiziranju i kapitaliziranju na imovinu ulaganja.

- Naša kompanija trenutno je najviše aktivna u segmentu izgradnje i investiranja. Do sada smo u okviru naših aktivnosti završili nekoliko vrijednih projekata. Jedan od njih je i poslovno stambena zgrada Ilidža river (investitor Humoud) u kojoj se nalaze i naše kancelarije, a koja je na samoj obali rijeke Željeznice. U sklopu ove zgrade nalazi se i naš sad već poznati cafe-restoran Kilim koji već dvije godine uspješno posluje - istaknuo je Fattah.

Dodao je da su kupili zemljište u naselju Osjek i počeli s izgradnjom 10 vila, a taj projekat označili su kao "Osijek Oasis".

U međuvremenu su prodali projekat kao cjelinu s jednom izgrađenom kućom insvestitoru iz Sirije.

- Jedan od vrijednih projekata je izgradnja 24 vile u Osjeku, čiji je glavni investitor firma iz Kuvajta. Vrijednost projekta je oko 10 mil KM. Sva potrebna dokumentacija je spremna te počinjemo s gradnjom prve kuće već u narednim mjesecima - naglasio je Fattah.

Kompanija MFC je prije dvije godine, u svojstvu projekt menadžera u ilidžanskom naselju Osjek, izgradila naselje sa šest luksuznih vila, a kompleks je poznat pod imenom "Osijek 72".

Njihovi kupci su najčešće stranci ili građani BiH iz dijaspore. Kompanija u svom daljem razvoju nastavlja sa infrastrukturnim projektima. U planu im je i otvaranje novog restorana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.