NavMenu

Građevinskim investitorima u Bijeljini omogućena odgoda plaćanja rata za uređenje zemljišta

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.04.2020. 10:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)Ilustracija
S ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, prouzrokovanih pandemijom virusa korona, Skupština Grada Bijeljine je na prvoj vanrednoj sjednici, održanoj 16. aprila, usvojila odluku o uvođenju zastoja (moratorijuma) u otplati naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta na teritoriji Bijeljine.

- Odlukom je omogućeno građevinskim investitorima da plaćanje dospjelih rata za uređenje građevinskog zemljišta odgode za dva mjeseca, a tokom trajanja moratorijuma kamata im neće biti obračunata - saopšteno je na gradskom sajtu.

Da bi koristile usvojenu olakšicu, građevinske firme koje nisu u mogućnosti ispunjavati svoje obaveze po zaključenom ugovoru, treba da podnesu zahtjev za odobrenje zastoja u plaćanju gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine. Na osnovu zahtjeva, ovo odjeljenje priprema aneks ugovora o plaćanju na rate utvrđenog iznosa naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, koji u ime Grada potpisuje gradonačelnik.

- Uprkos epidemiji virusa korona, koja je zaustavila rad mnogih preduzeća na području Bijeljine, većina građevinskih firmi nastavila je rad i gradnju započetih i planiranih stambeno-poslovnih objekata. Prema riječima investitora, na gradilištima se poštuju propisane mjere zaštite od širenja Covida-19, prije svega socijalna razdaljina, higijenske mjere, zaštitna oprema, rukavice, maske - dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.