Izvor: eKapija | Srijeda, 25.03.2020.| 11:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bjelašnica dobija još 35 modernih apartmana do kraja 2020. - Sarajevska firma Telinvest u izgradnju objekta ulaže 5 mil KM (FOTO)

(Foto: Telinvest)
Bjelašnica bi krajem ove godine trebalo da bude bogatija sa još 35 apartmana površine od 44 do 75 m2. Investitor je sarajevska firma Telinvest koja u izgradnju ovog apartmanskog objekta ulaže oko 5 mil KM.

Direktor Telinvetsa Suad Hasanbegović kaže za eKapiju da je realizacija projekta apartmanskog objekta u Babinom Dolu na Bjelašnici počela u maju prošle godine kada su na licitaciji od općine Trnovo kupili zemljište za izgradnju.

- Od tada traju aktivnosti na ishođenju urbanističke dozvole, raznih saglasnosti potrebnih za dobijanje građevinske dozvole i izrada idejnog i glavnog projekta. Takođe smo, u sklopu odobrenja za izvođenje pripremnih radova na gradilištu, otpočeli sa radovima širokih otkopa i nivelacije terena. Do sada smo uradili 80% ovog posla - objašnjava nam Hasanbegović.

Dodaje da je lokacija budućeg objekta, bruto površine 4.065 m2, preko puta apartmana Srebrna lisica.

- Budući vlasnici će imati divan, otvoren pogled na Babin Do i skijališta, kao i na već izgrađene objekte na Bjelašnici II. Direktno iz objekta će se moći na skijama pristupiti do staza i ski liftova, a isto tako će se na skijama moći vratiti do objekta.

Direktor Telinvesta ističe da će se u izgradnji koristiti najsavremeniji materijali koji odgovaraju planinskim uslovima.

- Biće ugrađena vanjska Schuco aluminijska bravarija sa troslojnim staklom, kao i kvalitetna unutrašnju stolarija. Podne obloge će biti urađene sa kvalitetnim parketima, a u kupatilima će biti ugrađena talijanska keramika sa sanitarijama. Svaki apartman će imati mogućnost ugradnje kamina.

Suad Hasanbegović
Suad Hasanbegović (Foto: Telinvest)
Objekat će imati 34 garažna mjesta na dvije suterenske etaže, kao i 8 natkrivenih parking mjesta ispred objekta. Takođe, budući vlasnici će imati i 35 skijašnica smještenih u suterenu.

- Kompletne radove izvodi sarajevska firma Neimari sa svojim podizvođačima, dok je projekat izradila projektantska kuća Studio ARH iz Sarajeva.

Cijena kvadrata se kreće od 3.000 do 3.200 KM sa PDV-om, u zavisnosti od spratnosti i položaja apartmana, objašnjava Hasanbegović.

- Cijena ostaje ista i kada objekat bude gotov iz razloga što smo mi zatvorili kompletnu konstrukciju finansiranja i nećemo raditi finansiranje iz predprodaje.

Hasanbegović nam kaže da je završetak izgradnje apartmantskog objekta planiran za kraj 2020.

- Zbog trenutne situacije sa virusom korona radovi će se odvijati otežano, a možda će se morati i zaustaviti. Zbog toga je vrlo vjerovatno da ćemo morati i pomjeriti rok završetka objekta.

Dodaje da su u vandrenim situacijama ljudi oprezni sa ulaganjima i trošenjem novca, što je, kako kaže, sasvim razumljivo, pa i prodaja ide usporeno.

S.Š.

Fotogalerija
Apartmani Bjelašnica

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.