Izvor: Indikator | Utorak, 24.03.2020.| 11:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlasnik firme Piemonte za 1,4 mil KM kupio kompleks Muška voda - U rekonstrukciju će biti uloženo oko 3 mil KM

(Foto: YouTube/Screenshot)
Trinaesta javna prodaja kompleksa Muška voda na planini Konjuh kod Kladnja okončana je uspješno jer ga je Kasim Selimović privrednik iz Tuzlanskog kantona kupio za 1,4 mil KM.

- U narednih 60 dana ima rok da isplati kompletan iznos i da počne sa rekonstrukcijom - rekao je Šahzudin Halilović, predsjednik Odbora povjerilaca.

Prethodno je firma ParkKing iz Sarajeva kupila kancelarije preduzeća Konjuh u Kladnju, a Selimović je postao vlasnik kompleksa.

– Imamo dugove prema Poreznoj upravi, Upravi za indirektno oporezivanje i Vladi TK. Kada sve izmirimo, očekujemo da će se i prema radnicima ispoštovati obaveze između 90 i 100% - kaže Halilović.

Kupac, inače vlasnik kompanije Piemonte, ima velike i ambiciozne planove.

- Prvo ću krenuti sa rekonstrukcijom hotela i restorana. Potom idu svi popratni objekti, a planiram i gradnju bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena. Procjenjujem da će me ta investicija koštati oko 3 mil KM. No, moja je želja da dobijemo najreprezentativniji turistički potencijal u TK - kaže Selimović.

Kompleks Muška voda prostire se na 76.680 m2, od čega je 26.000 kvadrata pod šumom. Izgrađeni su hotel, tri bungalova, vikendica, fudbalski teren po normama nekadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, pekara, kantina… Također, u kompleksu se nalazi ski-staza dužine od 500 metara, stadion malih sportova, a moguće je napraviti i kupalište gradnjom brane.

Ima vlastiti izvor vode za čije korištenje nije potrebna koncesija te dalekovod u dužini od tri kilometra i trafostanica, izvijestio je RTV Slon.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.