NavMenu

Novosadski Galens traži izmjenu regulacionog plana zbog gradnje na Jahorini - Pogledajte kako će izgledati luksuzni hotel (VIDEO)

Izvor: Capital Utorak, 18.02.2020. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)
Firma Galens invest zatražila je od Opštine Pale izmjenu regulacionog plana (RP) za Jahorinu kako bi mogla da počne gradnju luksuznog hotela na toj planini, saznaje portal Capital.

Zahtjev Galens investa iz Novog Sada trebalo bi uskoro da se nađe pred odbornicima Skupštine Opštine Pale.

Na licitaciji održanoj početkom jula prošle godine novosadska firma je zajedno sa fočanskom firmom Pavgord kupila devastirani hotel Jahorina za 3,5 mil KM.

Rok da počnu gradnju novog luksuznog hotela na istoj lokaciji ističe u julu ove godine, dok im je rok za završetak gradnje tri godine od kupovine, odnosno do jula 2022.

Pretpostavlja se da će u novi hotel Jahorina biti uloženo oko 30 mil KM, jer je u uslovima za kupovinu devastiranog hotela kupac bio obavezan da dostavi dokaz da ima toliko novca na računu namjenjenog za gradnju.

U planu je izgradnja luksuznog objekta koji će imati hotelski i apartmanski dio namijenjenih za prodaju, sa više od 40.000 m2 prostora.

- Planirani hotel visoke kategorizacije imaće određen broj luks soba, igraonicu za djecu, restorane, kafe bar i centralni hol, odnosno prostor koji turistima pruža svojevrsno utočište od promenjivog vremena. Komoditet smeštajnih jedinica je iznad svakog standarda i modernih trendova minimalizacije i uštede na gostima. Najzahtjevniji gosti će biti u mogućnosti da se osjećaju kao kod kuće, i bolje od toga. Za posjetioce će biti na raspolaganju hotelski velnes i fitnes centar koji će da ponudi spa zonu sa bazenima, teretanu, kao i mnoštvo pratećeg sadržaja - rekli su ranije za medije u Galens investu.

Galens trenutno gradi stambeno–poslovene komplekse u Beogradu i Novom Sadu, te turistički kompleks Zlatiborski biser. Ta firma je zajedno s Pavgordom kupila i akcije nekadašnje Pavlović banke, koju su preimenovali u Našu banku.

Sve te investicije su neopodne kako bi ponudili Vladi Republike Srpske otkup 43 mil KM potraživanja institucija i preduzeća RS od Fabrike glinice (FG) Birač.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.