NavMenu

Grad Banjaluka proširuje broj parcela u Poslovnoj zoni Ramići

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.02.2020. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: cidea.org)
Grad Banjaluka odustaje od izgradnje rejonske kotlovnice u okviru Poslovne zone Ramići, kako bi bilo obezbijeđeno više prostora za nove investitore.

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je Srni da ima dosta zahtjeva investitora za kupovinu parcela u Poslovnoj zoni Ramići.

On je pojasnio da se u dijelu gdje je bila predviđena gradnja kotlovnice nalazi potok, koji će biti uređen, a ta površina iskoristiva za gradnju proizvodnih pogona.

Stanarević je naveo da će zelena površina uz potok biti zadržana, a ostatak zemljišta podijeljen na parcele koje će Grad ponuditi na prodaju.

Dodao je da nema potrebe za rejonskom kotlovnicom, jer trenutni korisnici Poslovne zone Ramići imaju individualna grijanja, prenosi Preduzetnički portal RS.

Novina će biti provedena kroz Nacrta izmjene dijela Regulacionog plana Poslovne zone Ramići, dokumenta koji će 12. februara razmatrati odbornici gradskog parlamenta.

U Poslovnoj zoni Ramići trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama, kako izgradnje vlastitih privrednih objekata, tako i otpočinjanja proizvodnih procesa.

Investitori su u zemljište investirali 4,7 mil KM, u izgradnju objekata 7,8 mil KM, a u nabavku opreme 1,2 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.