Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 23.01.2020.| 15:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Robne rezerve RS prodaju imovinu vrijednu 6,5 mil KM

Ilustracija (Foto: shutterstock.com/BlueSkyImage)
Prodaju imovine u Brezičanima, kod Prijedora, Rogatici i Bileći putem javnog nadmetanja oglasile su juče, 22. januara, Robne rezerve Republike Srpske u sveukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 6.511.386 KM, od čega je najvrednija imovina u Brezičanima, kod Prijedora.

Imovina u Brezičanima na licitaciji se nalazi četvrti put, dok je imovina u Rogatici i Bileći prvi put na licitaciji.

- Prodaja imovine stečajnog dužnika obaviće se putem usmenog javnog nadmetanja, licitacije, 26. februara, sa početkom u 13 časova u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci - navedeno je u oglasu.

Procijenjena vrijednost imovine u Brezičanima, zemljišta, građevinskih objekata sa pratećim sadržajem, te opremom iznosi 4.545.225 KM.

- Imovina se prodaje u paketu kao jedna cjelina, a na četvrtoj javnoj prodaji ona se prodaje po procijenjenoj vrijednosti, s tim da najniža cijena po kojoj se može prodati imovina na ovoj licitaciji ne može biti niža od jedne trećine procijenjene vrijednosti - ističe se u oglasu.

Procijenjena vrijednost zemljišta koje se prodaje u Brezičanima je 2.278.800 KM, građevinskih objekata 1.056.305 KM, te opreme 1.210.120 KM.

Na toj lokaciji nalazi se više građevinskih objekata, među kojima su upravna zgrada sa restoranom i pratećim sadržajima, administrativni objekat na ulazu u kompleks, skladište ulja i maziva, zgrada pumpe za gorivo i drugi objekti.

Ove nekretnine nalaze se u prigradskom naselju Brezičani, kod Prijedora. Sva fizička i pravna lica koja su zainteresovana da pogledaju ovu imovinu u Brezičanima mogu se javiti kontakt osobi Draganu Kusonjiću (065/382-019), koji je za Nezavisne rekao da se nada da će biti zainteresovanih kupaca.

- Tokom prošle licitacije bilo je četvoro-petoro koji su dolazili da pogledaju nekretnine. Dođu, pogledaju, kažu javiće se i poslije ne znam na čemu se to završilo - kaže Kusonjić, koji smatra da su dolazili zainteresovani ljudi koji bi pojedinačno kupili nešto od imovine, ali s obzirom na to da se ona prodaje u paketu, od toga odustaju.

- U prošloj licitaciji nije ništa prodano, sve to tako stoji i dalje. Nadamo se da će biti zainteresovanih tokom ove licitacije - kaže on.

I imovina u Rogatici, koja je prvi put na licitaciji, prodaje se u cjelini. Početna procijenjena cijena zemljišta, objekata sa pratećim sadržajem i opremom iznosi 1.418.359 KM.

- Ukupno procijenjena vrijednost imovine predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na prvoj licitaciji ne može prodati - navodi se u oglasu, u kom se ističe da se zemljište i građevinski objekti nalaze u predgrađu Rogatice, udaljeno od centra dva kilometra.

U ovom oglasu Robne rezerve RS prodaju i zemljište i građevinske objekte u Bileći, takođe u paketu, a procijenjena vrijednost je 547.801 KM. Ova cijena predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na ovoj prvoj licitaciji ne može prodati.

Pravo na nadmetanje za imovinu u Prijedoru, Rogatici i Bileći imaju sva domaća i strana pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja su preuzela prodajnu dokumentaciju u predviđenom roku i uplatila depozit na račun stečajnog dužnika. Prodaja se vrši po načelu "viđeno-kupljeno", bez naknadnih prigovora i reklamacije na stanje imovine koja je predmet ponude.

Inače, sudbina ovog preduzeća bila je zapečaćena i prije nego što je počelo da radi, jer je od Republičke direkcije za robne rezerve, a čiji je pravni nasljednik, preuzelo i obaveze od oko 21 mil KM, tako da nije imalo šansu da pozitivno posluje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.