Izvor: eKapija+ | Utorak, 24.12.2019.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pri kraju izgradnja Olimpijske kuće Jahorina - Kompanija Butmir nudi 62 apartmana na prodaju

Sarajevska firma Butmir privodi kraju izgradnju Olimpijske kuće Jahorina na toj planini, a koja se oslanja na poznati hotel Vučko.

Butmir, koji je investitor i izvođač radova na ovom objektu, prodaje u Olimpijskoj kući 62 apartmana i pripadajućih 70 skijašnica, rekli su za eKapiju iz firme Butmir.

- Apartmani su koncipirani kao male stambene jedinice od kojih svaka, osim dnevnog boravka i kuhinje, sadrži i odvojenu sobu za spavanje. Kroz velike prozorske otvore iz svih apartmana se pružaju prelijepe vizure na skijaške staze i obronke planine Jahorine. Na dvije najviše etaže su smješteni dvoetažni apartmani, sa velikim dnevnim boravcima i spavaćim sobama. Sve etaže objekta su međusobno povezane stepeništem i putničkim liftom - navode iz Butmira za eKapiju.

Olimpijska kuća Jahorina, površine 3.716,6 m2, imaće i četiri poslovna prostora u nivou ulice, koja će zajedno sa apartmanima biti ponuđena na prodaju.

- Objekat je dizajniran kao jedinstven volumen sa oštrim krovnim plohama kakve su karakteristične za planinsku arhitekturu. Sada smo u završnoj fazi izgradnje, te je konačni vanjski izgled objekta već istaknut u vizuri olimpijskog centra - rekli su iz Butmira.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.