Izvor: eKapija | Petak, 06.12.2019.| 09:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vogošća priprema teren za nove radove u 2020. - U Hotonju planirani stambeno-poslovni objekti i sportski teren

(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Svaki od četiri regulaciona plana koji su usvojeni na oktobarskoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća preduslovi su za izgradnju Prve transverzale, ali i za druge infrastrukturne i komunalne projekte koji će u godinama koje dolaze u mnogome promijeniti sadašnji izgled te općine.

Jedan od njih je RP Barica koji obuhvata šire područje MZ Hotonj. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo nosilac je izrade ovog plana u kojem su precizirani podaci o načinu provođenja planiranih projekata.

Planom su obuhvaćeni komunalni projekti, portebe stanovništva, saobraćaj i druga društvena infrastruktura. Tako je predviđena izgradnja 62 nova objekta, od kojih je 56 stambenih, šest poslovnih i jedan sportski teren.

- Uzimajući u obzir činjenicu da će doći do povećanja broja stanovnika, javit će se potreba za rješavanjem saobraćaja u mirovanju, tako da će uz nove stambene objekte biti izgrađene podzemne garaže po sistemu jedan stan jedno parking mjesto. Uz najavljenu Prvu transverzalu, nove raskrsnice sa kružnim tokom i sve što je planirano već sada se može reći da će u narednim godinama i MZ Hotonj biti jedno veliko gradilište - navodi se na sajtu Općine Vogošća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.