Izvor: biznisinfo.ba | Četvrtak, 21.11.2019.| 15:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Violeta kupila hotel Grude - Obaveza novog vlasnika ulaganje najmanje 8 mil KM do 2023.

Ilustracija (Foto: Andrey Burmakin/shutterstock.com)
Hotel Grude prodat je kompaniji Violeta koja će investirati u njegovu obnovu, saznaje BiznisInfo.

Ovu informaciju za BiznisInfo potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačkog kantona Ante Markić.

– Hotel Grude je prodat kompaniji Violeta, ugovor je potpisan u avgustu, sada se čeka da se u sudskim registrima izvrše pormjene i provede ta procedura, tako da mi to i zvanično evidentiramo – kazao je Markić za BiznisInfo.

Prema njegovim riječima, kupac se ugovorom obavezao na ulaganja u roku od 3 godine.

– Hotel je izgrađen prije 40 godina pa će najvjerovatnije trebati biti srušen pa u potpunosti ponovo izgrađen, ali to pitajte njih kao investitora, mi smo samo posrednik – istakao je naš sagovornik.

S druge strane, iz kompanije Violeta nisu željeli govoriti o ovome.

– Trenutno nismo u mogućnosti odgovoriti na ovo pitanje. Svakako se možemo čuti uskoro kada budemo imali konkretne informacije – kazala je Silvija Tica iz Odjela marketinga Violete za BiznisInfo.

Kako BiznisInfo saznaje, početna cijena pri kupovini bila je 316.848 KM. No, obaveza investitora je da u objekat u naredne tri godine uloži 8 mil KM.

Riječ je o devastiranom objektu u centru Gruda koji je posljednjih godina bio ruglo grada, pa se s nestrpljenjem čekao investitor koji će ga obnoviti.

Inače, vlasnik Violete Petar Ćorluka već ima hotel Colors Inn u Sarajevu, a nedavno je započeo i s investicijama u Hrvatskoj kada je riječ o ovoj vrsti biznisa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.