NavMenu

Grad Tuzla će dodijeliti u zakup deset lokacija sa pravom građenja u Poslovnoj zoni Kreka-Sjever

Izvor: eKapija Srijeda, 20.11.2019. 15:50
Komentari
Podeli
Poslovna zona Kreka SjeverPoslovna zona Kreka Sjever
Na jučerašnjoj sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle razmatran je i prijedlog Odluke o raspisivanju javnog oglasa u davanju u zakup poslovnih prostorija te prijedlog imovinsko-pravnih akata kojima se stvaraju pretpostavke za dodjelu deset lokacija sa pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone Kreka Sjever.

- Nagovješteni su i jako značajni ekonomski projekti, vrlo velike investicije, o kojima smo ranije govorili, a i o kojima ćete i u budućnosti znati, a našu priču nastavljamo sa Poslovnom zonom Kreka-sjever. Idemo sa oglašavanjem deset novih lokacija, uz ranije dvije na kojima se već grade poslovni objekti. Imamo izražen interes poduzetnika i tu će biti novih deset do dvanaest fabrika, a ova odluka će stvoriti uvjete za to - kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, a prenosi gradski sajt.

Projekcijom izgradnje i uređenja u ovoj zoni formirano je 29 pojedinačnih proizvodno-prerađivačkih kompleksa.


Kako je ranije rečeno eKapiji iz Grada Tuzla, sve kompanije koje su zainteresovane za pokretanje proizvodnje u ovoj zoni ne kupuju parcele, koje su u vlasništvu Grada, već ih uzimaju u dugogodišnji zakup. Najznačajnija pogodnost je cijena korištenja zemljišta po modelu prava građenja, u iznosu od 0,008 KM/m2 mjesečno.

Proizvodna zona Kreka-sjever formirana je na atraktivnoj površini na zapadnom ulazu u grad. Riječ je o potpuno neizgrađenom prostoru, koji je godinama bio zanemarivan i služio uglavnom kao odlagalište otpada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.