Izvor: eKapija | Utorak, 19.11.2019.| 08:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Usvojene urbanističke izmjene za potrebe gradnje Avaz Ski Towera

(Foto: Teodora Brnjoš)
Članovi Općinskog vijeća sarajevske općine Centar na sjednici održanoj u ponedjeljak, 18. novembra, usvojili su sa 23 glasa "za" Nacrt odluke o usvajanju izmjena i dopuna urbanističkog projekta "Centrotrans-Alhos" – I faza i Nacrt odluke o provođenju izmjena i dopuna urbanističkog projekta "Centrotrans-Alhos" – I faza.

Usvajanjem izmjena omogućena je gradnja projekta vrijednog 100 mil EUR – Avaz Ski Towera.

Projekat koji je grupacija Avaz predstavila na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu obuhvatiće savremeni poslovni kompleks uključujući i dva poslovna nebodera, prenio je biznisinfo.ba

Novi toranj je po projektu visok 250 metara, a planirana lokacija je uz postojeći Avazov toranj.

- Ovaj toranj sa sadržajem oko njega činio bi jedinstven i multifunkcionalan kondominijum. Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu. U podnožju bi se kreirao šoping centar sa radnjama do 60 m2. Predviđena je i garaža iza tornja sa 500 parking mjesta - objasnio je direktor marketinga Avaz grupacije, Sead Numanović.

Numanović je ranije istakao za eKapiju da ovim ne završavaju planovi Avaza u vezi sa investiranjem u nekretnine, jer imaju još 40.000 m2 prostora oko Radon Plaze gdje bi takođe gradili objekte, što je još u fazi planiranja.

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić pojasnio je ranije da se izmjene rade na zahtjev Avaz roto pressa da bi se stekli uvjeti za izgradnju drugog tornja ove kompanije.

– U konačnici cilj izmjena je izmjena granice obuhvata, što podrazumijeva istu ili manju ili veću spratnost, ali vrlo je važno da se u novom projektnom rješenju dodatna parking mjesta osiguravaju u podzemnim garažama, a predviđeno je i hortikulturno uređenje – kazao je Ajnadžić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.