Izvor: Indikator | Utorak, 22.10.2019.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prodat Unimaxov poslovni objekat i zemljište u Livnu

(Foto: sabthai/shutterstock.com)
U postupku prinudne naplate, Županijski porezni ured Livno izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika - dužnika u ukupnom iznosu od 150.923 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata je imovina, objekat i dvije zemljišne parcele, poreznog obveznika - dužnika Unimax Livno u ukupnom iznosu 150.100 KM.

Unimax je prije rata bio čuven po proizvodnji boja i lakova. Sredinom 80-ih godina njemački Volkswagen htio je u Unimaxu napraviti svoj pogon, ali do te investicije nije došlo zbog nestabilnosti u kursu dinara i njemačke marke. Na kraju je Unimax postao žrtva propale privatizacije.

Također, u postupku prinudne naplate prodata je i imovina drugih livanjskih poreznih obveznika Perla, Li Pam, Čulin mlin i GAIA.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obaveze po osnovu javnih prihoda. Zapljena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, jer za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

- Koliko se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele da kupuju zaplijenjenu imovinu - priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.