NavMenu

Traži se investitor za stambeno-poslovni centar Eureka u Banjaluci vrijedan 6,4 mil KM - Predviđena gradnja dvije lamele (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.10.2019. 12:29
Komentari
Podeli
U banjalučkom naselju Ada mogao bi da nikne stambeno-poslovni centar Eureka vrijedan oko 6,4 mil KM ukoliko bi tvorci idejnog projekta i vlasnici zemljišta našli investitora za ovaj projekat, rekao je za eKapiju Aleksa Marić, direktor Fram consultinga i posrednik između vlasnika zemljišta i potencijalnih investitora.

- Idejnim projektom SPC Eureka predviđena je izgradnja dvije lamele ukupne površine 8.566 m2. Stambeni dio bi obuhvatao 48 stanova, predviđeno je šest poslovnih prostora, kao i podzemni parking sa 54 mjesta i nadzemni parking sa 10 mjesta. Takođe, postoji mogućnost fleksibilne organizacije poslovnih i stambenih jedinica - objašnjava nam Marić.

Površina zemljišta na kojem bi se gradio objekat iznosi oko 5.000 m2. Ono što je specifično za ovaj projekat, kaže Marić, je to da je korištenje imena Eureka, kao i maskote "Manneken Pis" dobijeno na osnovu službenog ovlašćenja trajnog korištenja i upotrebe zaštitnog znaka i maskote salona "Brussels Innova/Eureka".

- U skladu sa tim, poslovni dio SPC Eureka bi bio jedinstveni objekat u jugoistočnoj Evropi. Takođe, stambeni dio bi mogao da bude pretvoren i u hotel, u zavisnosti od dogovora sa investitorom - ističe Marić.

Naselje Ada udaljeno je nešto manje od 5 km od centra Banjaluke. Parcela na kojoj je predviđena izgradnja SPC Eureka je na glavnom magistralnom putu Banjaluka-Teslić.

- Parcela je smještena na atraktivnoj lokaciji koja se nalazi na glavnom investiciono-razvojnom pravcu grada. Idejnim projektom je predviđena kvalitetna gradnja u skladu sa evropskim standardima.

Marić dodaje da je procijenjena vrijednost investicije 6,43 mil KM i da je bazirana na prosječnoj tržišnoj vrijednosti po kvadratu prodajne korisne površine.

- Očekivani prihod u predprodaji je minimalno 25%, odnosno prema projekcijama iz investicionog plana profit bi bio skoro 5 mil KM.

Procijenjeni period za završetak ove investicije je od 15 do 20 mjeseci.

S.Š.


Fotogalerija
SPC Eureka u Banjaluci
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.