NavMenu

Derventa dobija moderan stambeno-poslovni kompleks Stara štamparija - Lokalna firma PromoLux ulaže oko 6 mil KM (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 20.09.2019. 13:58
Komentari
Podeli
Prije dva mjeseca počela je izgradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa Stara štamparija u centru Dervente vrijednog oko 6 mil KM. Investitor je lokalna firma PromoLux iz koje za eKapiju kažu da će se kompleks sastojati od tri lamele ukupne površine 6.500 m2.

- Priprema gradilišta počela je prije pola godine rušenjem starih objekata nekadašnje štamparije i čišćenjem parcele, dok je izgradnja prve zgrade, odnosno lamele B, počela prije dva mjeseca.

Kako dodaju planirana je fazna izgradnja kompleksa.

- Predviđeno je da se lamela B završi do sredine 2020. Izgradnja lamele A trebalo bi da počne do kraja ove godine i da se završi do kraja 2020. Treći objekat, odnosno lamela C, kao i kompletan kompleks trebalo bi da budu gotovi do kraja 2021.

Investitor ističe da su dvije zgrade, odnosno lamele B i C, predviđene isključivo za stanovanje, dok je lamela A, koja će se nalaziti uz glavnu ulicu, planirana kao stambeno-poslovni objekat. U prizemlju zgrade prema saobaćajnici projektovano je oko 400 m2 poslovnog prostora.

- Izvođač radova je derventska firma DSD projekt, a projektant je firma ARHAIK takođe iz Dervente. Cijene kvadrata će ići od 1.400 KM na više, u zavisnosti od faze izgradnje.

Projekat predviđa parkiranje na tri načina, dok je broj parking mjesta određen brojem stanova i poslovnih prostora.

- Parkiranje je garažno u suterenu objekata, te vanjsko koje će biti nadkrivno i otvoreno. U prodaji će se nalaziti parkinzi u suterenu i nadkriveni parkinzi - kažu iz PromoLux-a.

Kada je u pitanju uređenje zelenila oko zgrada, investitor i projektant kompleksa budućim vlasnicima stanova obećavaju maksimalan zeleni prostor za druženje kao i dječije igralište.

- Lokacija kompleksa Stara štamparija je na 2 minuta hoda od strogog centra grada, gdje se nalaze glavni kulturni i upravni objekti, kao i najveća osnovna škola, a ipak nije u žiži gradske buke. Specifičnost i ljepota ove lokacije je baš u tome, što odiše mirnoćom i prirodnim okruženjem, a opet je u centru grada.

Iz PromoLuxa kažu da su se na ovoj lokaciji nalazili objekti stare štamparije, te da svi koji poznaju Derventu znaju gdje je to. Ime novog stambenog kompleksa, poručuju, održaće sjećanje na staru štampariju.

S.Š.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Stara štamparija u Derventi
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.