NavMenu

Kompanija Almy ulaže 7 mil KM u novi stambeno-poslovni kompleks Residence u Zenici - Završetak gradnje u maju 2020. (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 13.09.2019. 10:00
Komentari
Podeli
Zenica će u maju 2020. biti bogatija za još jedan moderni stambeno-poslovni kompleks Residence, u čiju izgradnju je kompanija Almy investirala 7 mil KM.

- Ozidani su prvi, drugi, treći sprat i mansarda dok su četvrti sprat i međuetaža u pripremi za zidanje. Izvršen je grubi razvod vode i kanalizacije na prvom, drugom i dijelu trećeg sprata. Što se tiče grijanja odrađen je radijatorski razvod sa ormarićima na prvom i drugom spratu, a postavljena je i PVC stolarija. Sprovedena je i struja na prva tri sprata objekta. Trenutno je u toku montaža sistema krovnog odvodnjavanja sistemom Geberit Pluvija i betoniranje nagibnih betona na mansardi - istakao je za eKapiju Alen Seferović, rukovodilac marketinga kompanije Almy iz Zenice.

Stambeni objekat Residence će imati 56 stambenih jedinica sa površinama od 25 do 85 m2 koje nude dobar odnos površine i iskorištenosti prostora.

Residence će takođe biti opremljen i velikom podzemnom garažom sa ulaznom rampom i sigurnosnim vratima te sa stanarskim ostavama. U prizemlju objekta Residence nalaziće se poslovni prostor predviđen za maksi market sa kompletnim pratećim sadržajima.

- Kompletnu investiciju u iznosu od 7 mil KM kompanija Almy Zenica obezbijedila je iz vlastitih sredstava i druga je najveća investicija ove godine. Prva investicija je iznosila 4,4 mil KM kada je kupljen bivši lider u proizvodnji, montaži i prometu čeličnih konstrukcija Metalno, a sada Almy Metalno - naveo je Seferović.

Sve građevinske radove na novom kompleksu Residence izvodi građevinska operativa kompanije Almy-ja pod nazovim Almy-Gradnja Zenica.

Stambeno poslovni objekat se nalazi u zeničkom naselju Crkvice ukupne površine 5.224m2. Lociran je uz Babinu rijeku duž koje se proteže šetnica sa jedne strane i miran dio stambenih zgrada i prostora za rekreaciju sa druge strane.

Investitori ističu da se u neposrednoj blizini nalaze svi potrebni sadržaju za vođenje ugodnog i mirnog života u šta spada prostor za rekreaciju, sport, dječija igrališta, škola, šetnica, bazeni, dnevno snabdijevanje i sl.

- Idejni projekat je takođe radila kompanija Almy-Gradnja, renomirana zenička firma sa dugogodišnjim iskustvom u projektovanju, visokogradnji i niskogradnji. Kompanija koja iza sebe ima impozantnu referenc listu: stambeni kompleks Makovi Zenica, stambeni objekat Rosulje B1B Sarajevo, Lamele Šip Sarajevo, Kantonalno tužilaštvo ZDK, MUP ZDK Lukovo polje Zenica, 3D stambena zgrada Sarajevo, Univerzitet u Zenici, Raiffeisen Bank, Messer BH Gas, Pharmamed Travnik... - pojašnjava Seferović.

Prodaja stanova u novom kompkleksu je nedavno počela, a u toku je akcijsko sniženje.

Cijene kvadrata stanova od međusprata do četvrtog iznosi 2.000 KM sa PDV-om, a na masardi cijena po m2 iznosi 2.300 KM sa PDV-om.

- Svi stanovi će imati imati termičku izolaciju od 15 cm, kvalitetnu PVC stolariju sa višekomornim sistemom profila, sa izolacionim staklima punjenih argonom, što objekat svrstava u visoki energetski razred. Svaki stan ima terasu ili lođu, a poseban akcenat stavljamo na stanove na mansardi sa velikim terasama i panoramnim pogledom. Svi stanovi su opremljeni sa kalorimetrima, vodomjerima, protuprovalnim vratima, tarket podom i prvoklasnom keramikom - ističe Seferović.

S.T.
Fotogalerija
Kompleks Residence u Zenici
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.