Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.08.2019.| 13:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevo dobija stambeno-poslovni kompleks vrijedan 25 mil KM - Završena izgradnja prve lamele u Malta Complexu (FOTO)

Sarajevo će u narednih nekoliko godina dobiti još jedan moderan stambeno-poslovni kompleks Malta Complex vrijedan oko 25 mil KM. Prva od planirane četiri lamele je već izgrađena, a u toku 2020. godine kreće izgradnja još dvije.

Investitori ovog kompleksa koji se gradi u naselju Dolac Malta su sarajevske firme Green Energy Solution i Gallery, članice Investmentetc grupacije. Kako su istakli za eKapiju lamela C je završena, dok će izgradnja lamela AB i C1 kreće u toku naredne godine i planirano je da radovi budu gotovi za 14 do 16 mjeseci.

- Ukupna površina kompleksa je 5.000 m2 i imaće oko 300 stanova. U svakoj lameli biće podzemna garažna mjesta, a oko kompleksa je predviđen javni parking. Cijena kvadrata u fazi rezervacija, odnosno u predprodaji iznosi već od 2.200 KM sa uračunatim PDV-om - poručuju investitori.

Kako dodaju glavni izvođač radova biće jedna od top tri građevinske kompanije koja može obezbijediti bankovnu garanciju na rok i kvalitet radova.

- Novi stambeni kompleks oslikava našu viziju da spojimo prirodno okruženje i modernu arhitekturu čistih linija. Slijedeći osnovnu ideju, kreirali smo bezbjedan i luksuzan stambeni ambijent. Svaka od lamela gradi se po sistemu pasivnog gubitka energije čime smo stvorili idealne uslove koji zadovoljavaju kako ekološke standarde tako i standard kvalitete života - istakli su investitori Malta Complexa.

U samom kompleksu, kažu, planirani su prodajni, ugostiteljski i uslužni objekti, kao i park sa igralištem.

- Lokacija koja je ušuškana i udaljena od gradske gužve i saobraćaja ipak u neposrednoj blizini ima sve sadržaje i ustanove potrebne za svakodnevni život, odnosno vrtiće, osnovne i srednje škole, univerzitet, šoping centar, zdravstvene ustanove, šetališta.

Investitori dodaju da se sve stambene jedinice zasnivaju se na "open space" principu stanovanja kojim se povezuje prostor dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije u jedinstvenu cjelinu.

S.Š.


Fotogalerija
Malta Complex u Sarajevu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.