Izvor: eKapija | Utorak, 18.06.2019.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Opština Kalinovik će tražiti partnera za izgradnju turističkog kompleksa Zelengora

(Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)
Načelnica opštine Kalinovik Mileva Кomlenović rekla je za Glas Srpske kako bi ostvarenje najvećeg projekta, izgradnja turističkog kompleksa Zelengora, o kojem se odavno razmišlja, mnogo značilo za razvoj zimskog turizma na ovom području.

- Izgradnja ski staze i razvoj zimskog turizma, mnogo bi značilo i za razvoj naše opštine koja spada u nepopularnu kategoriju izrazito nerazvijenih. Pristupili smo izradi regulacionog plana, a završetkom radova druge faze Doma za starija lica, biće oslobođen veći dio budžetskih sredstava koje ćemo usmjeriti u ovom pravcu - navodi Кomlenović.

Кako bi realizovali ovaj veoma zahtjevan poduhvat, ona je najavila da će tražiti donatora ili partnera kako bi, pored regulacionog plana, počeli neke infrastrukturne radove na ovom kompleksu.

- To je krupan zalogaj za naš mali opštinski budžet, koji iznosi oko 2,5 mil КM. Zbog toga ćemo tražiti partnere sa kojim ćemo izgraditi što kvalitetniju infrastrukturu i na taj način izbjeći eventualne veće ekološke i druge probleme - rekla je načelnik opštine Кalinovik.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.