NavMenu

U Opštini Trnovo otpočela realizacija nekoliko projekata: Oživjela gradilišta

Izvor: Fokus Subota, 22.08.2009. 10:55
Komentari
Podeli

Trnovo ovih dana ponajviše liči na veliko gradilište, a u toku je realizacija više projekata, čijim će krajnim oživotvorenjem biti ostvaren vidljiv napredak ove opštine i u godini u kojoj je najčešće pominjana riječ kriza.

Ovo je 21.08.2009. godine za "Fokus" izjavio Goran Vujičić, načelnik Trnova, jedne od najmanjih i budžetom najsiromašnijih opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, ocijenivši da će i ovogodišnja građevinska sezona donijeti iskorak u razvoju ove male sredine.

"Iz budžeta i ove godine finansiramo rekonstrukciju jedne od ratom oštećenih stambenih zgrada u urbanom opštinskom jezgru, dok je istovremeno pri kraju i završetak izgradnje deset stanova za porodice poginulih boraca i ratne invalide, što je posao koji finansira republičko Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite. Takođe, gradi se i dvanaest kuća za povratnike, odnosno izbjegla i raseljena lica, za šta je sredstva od 300.000 maraka obezbijedilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje je izdvojilo i 85.000 maraka za projekat elektrifikacije u selu Grab", kaže Vujičić, dodajući da je u punom jeku i izgradnja kuće za višečlanu porodicu Samouković, što je posao koji se realizuje kroz program republičkog Ministarstva za porodicu, omladinu i sport.

Prvi čovjek Trnova naglašava da se među projektima u oblasti infrastrukture svakako ističe izgradnja pješačkih staza s obje strane magistralnog puta Sarajevo - Foča, koji prolazi kroz sami centar opštine, ocjenjujući da je riječ o poduhvatu čijom realizacijom će biti postignut dvostruki efekat.

"Riječ je o poslu vrijednom oko 250.000 maraka, a sredstva je obezbijedila Vlada RS, odnosno JP "Putevi Srpske". Završetkom izgradnje novih pješačkih staza činimo veliki iskorak u našim nastojanjima da Trnovo stvori imidž pristojno uređene male gradske sredine. Što je najvažnije, ostvarujemo i cilj da bezbjednost učesnika u saobraćaju, prvenstveno pješaka, bude na najvišem nivou, s obzirom na činjenicu da cijelu urbanu zonu opštine praktično napola dijeli izuzetno frekventna magistralna saobraćajnica", rekao je Vujičić.

On je dodao da je Vlada RS odobrila i 65.000 maraka za projekat rekonstrukcije obdaništa u ovoj opštini.

"I to je jedan od značajnih projekata", kaže načelnik Trnova, podsjećajući da je stvaranje optimalnih uslova u ovdašnjoj predškolskoj ustanovi bio prioritet u planovima opštinske administracije.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.