NavMenu

Vlada FBiH odobrila prodaju Doma penzionera Nedžarići za više od 10 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.06.2019. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: sabthai/shutterstock.com)
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu dala saglasnosti za prodaju, putem javne aukcije, četiri nekretnine u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Tako će Dom penzionera Nedžarići, u Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu, biti ponuđen na prodaju po početnoj cijeni od 10.364.140 KM.

U Travniku će biti ponuđene dvije nekretnine u ulici Mehmed-paše Kukavice broj 24-26, površine 65 m2, po početnoj cijeni od 41.350 KM, te od 78 m2 po 49.620 KM.

Na aukciji će se, po početnoj cijeni od 20.400 KM, naći i stambena jedinica od 53 m2, koja se nalazi u ulici Dragana Kulidžana broj 2/I u Sarajevu.

Prodaju ove četiri nekretnine će, na osnovu posebnog ugovora zaključenog sa Federalnim zavodom PIO, izvršiti Agencija za privatizaciju u FBiH.

Federalna vlada danas je takođe dala saglasnosti na planove poslovanja JP Autoceste Federacije BiH Mostar za 2019. i za period 2019.-2021. godina, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Glavni ciljevi u 2019. godini su pokretanje novih pripremnih aktivnosti na izgradnji Koridora Vc i brzih cesta u Federaciji BiH, te povećanje kreditne sposobnosti Autocesta i osiguranje dodatnih izvora financiranja, kao i optimizacija trase i smanjenje troškova izgradnje autoceste na Koridoru Vc.

Danas je zaključeno da će, nakon donošenja Rebalansa budžeta FBiH za 2019. godinu, biti potrebno donijeti i rebalansirani Plan Autocesta za ovu godinu.

Za energetsku efikasnost više od 400 hiljada KM

Vlada FBiH je Federalnom ministarstvu prostornog uređenja odobrila korištenje 439.821 KM od povrata PDV-a, radi provedbe daljih aktivnosti u okviru projekta "Energetska efikasnost u BiH" za Federaciju BiH.

Sredstva iz komponente za FBiH namijenjena su dodatnim aktivnostima (konzultantske usluge, robe, radovi na objektima od značaja za Federaciju BiH), a iz komponente za kantone za radove na objektima od značaja za kantone, bit će raspoređena srazmjerno njihovom sudjelovanju u iskorištenim kreditima.

Cijeli proces primjene mjera energijske efikasnosti u objektima javnog sektora kontinuirano provodi Federalno ministarstvo prostornog uređenja, uz stalnu koordinaciju s kantonalnim ministarstvima zdravstva i obrazovanja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

16.04.2024.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.