Izvor: Capital | Četvrtak, 30.05.2019.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Batagon odustao od rekonstrukcije hotela Bistrica?

Kompanija Batagon International neće rekonstruisati hotel Bistrica ovog ljeta kako je to obećala Olimpijskom centru Jahorina kada je kupila taj objekat krajem prošle godine.

Batagon je hotel Bistrica kupio 26. novembra 2018. za 5,98 mil KM.

Prilikom oglašavanja prodaje bilo je definisano da kupac, između ostalog, mora dokazati da ima najmanje 30 mil KM na računu za ulaganje u hotel Bistrica i dostaviti izjavu da neće mijenjati namjenu hotela narednih pet godina.

Olimpijski centar Jahorina je 25. januara saopštio da je hotel Bistrica, nakon prodaje Batagonu, preuzeo njihov zastupnik – kompanija Bathoteli koja je i zvanično počela rad u tom hotelu.

- Do početka aprila hotel će biti dostupan gostima i raditi bez drastičnih promjena, a od 1. aprila biće zatvoren jer je namjera novog vlasnika potpuna rekonstrukcija unutrašnjosti i spoljašnosti objekta, nadogradnja i povećanje kategorizacije - saopšteno je tada iz OC Jahorina.

Tvrdili su i da ulaganje od 25 mil KM novi vlasnici planiraju završiti do decembra te da će rekonstrukcijom hotela, uz ulaganja u skijališta, biti nastavljena uzlazna putanja ove olimpijske planine.

Međutim, Batagon je prije nekoliko dana objavio da će hotel Bistrica raditi i predstojeću ljetnu i zimsku sezonu.

- Još jednom želimo da vas obavijestimo da je Hotel Bistrica na Jahorini postao dio kompanije Batagon i da će nastaviti sa poslovanjem kao BAT Hotel Bistrica. Napominjemo da će BAT Hotel Bistrica raditi tokom predstojeće ljetne, kao i naredne zimske sezone 2019/2020, i da će biti otvoren do 31. marta 2020. - objavio je BAT Hotel Bistrica.

Iz kompanije Batagon nisu odgovorili na pitanje portala Capital šta je ugovor o preuzimanju hotela propisao u vezi sa ulaganjem u hotel i rokovima za ulaganje i za kada je planirana rekonstrukcija?

Iz Olimpijskog centra Jahorina odgovaraju da su u skladu sa obavještenjem Batagona ranije objavili informaciju o početku rekonstrukcije i iznosu sredstava koja će biti uložena u hotel Bistrica.

Dodaju da rok za rekonstrukciju i iznosi ulaganja nisu definisani ugovorom o prodaji, te da se za sve dodatne informacije Capital obrati kompaniji Batagon.

Kompanija Batagon International ušla je u RS kupovinom hotela na Jahorini, da bi zatim kupila dio akcija Pavlović International Banke, te potraživanja institucija i preduzeća Republike Srpske od Fabrike glinice Birač u stečaju.

Dokapitalizacija banke još nije izvršena kako je planirano, a ni uplata za otkup potraživanja nije još potvrđena.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.