Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.05.2019.| 15:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bihać razvija infrastrukturu u Poslovnoj zoni Kamenica - Za investitore preostale dvije parcele

(Foto: bihac.org)
Grad Bihać i Zavod za prostorno uređenje iz tog grada pokrenuli su projekat razvoja i jače promocije Poslovne zone Kamenica radi privlačenja novih investicija.

Cilj je unaprijediti ekonomski rast i zapošljavanje kroz unaprijeđenje poslovne infrastrukture i tehničke podrške firmama u Bihaću. Tako je u ovoj zoni planirana izgradnja saobraćajnice sa raskrsnicama i oborinske kanalizacije, kao i putem razvoja upravljačkih kapaciteta i uspostavljanjem sistema tehničke podrške i poslovnog savjetovanja za firme u Poslovnoj zoni.

U Poslovnoj zoni Kamenica trenutno su slobodne dvije parcele, rekli su eKapiji iz gradske uprave, a aktivno je 13 privrednih subjekata. Ukupna površina poslovne zone je 392.000 m2 i podijeljena je na 71 parcelu. Prostorno-planska i projektna dokumentacija ove zone su u cjelosti završene.

Urbanistička i građevinska dozvola za investiranje u Kamenicu dobija se u roku od oko dva mjeseca.

Kao osnovica za izračunavanje visine rente služi prosječna konačna građevinska cijena korisne stambene površine iz prethodne godine na području grada, a koju utvrđuje Gradsko vijeće najkasnije do 31. marta tekuće godine i koja se valorizuje svaka tri mjeseca u toku godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.