NavMenu

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks Park vrijedan 80 mil KM - Izgradnja prve lamele u toku, cijelo naselje useljivo do kraja 2022. (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.05.2019. 13:00
Komentari
Podeli
(Foto: naseljepark.com)
Novi stambeno poslovni kompleks naselje Park u centru Banjaluke vrijedan više od 80 mil KM čija je izgradnja počela krajem 2018. godine mogao bi da bude gotov do kraja 2022. U neselju Park planirana je izgradnja četiri lamele sa ukupno 450 stanova i 500 garažnih i parking mjesta, a oko 3.000 m2 je namijenjeno za poslovne prostore. Izgradnja lamele A je u toku, a planirano je da bude useljiva sredinom 2020.

Kako su za eKapiju rekli iz firme Gradnja plus, koja posluje u sastavu grupacije MG Mind, i koja je investitor ovog projekta, prodaja stanova i poslovnih prostora u lameli A je počela 1. februara ove godine i s obzirom na to da izgradnja teče prema predviđenom planu, interesovanje potencijalnih kupaca raste. Dodaju da je cijena kvadrata stana 2.600 KM sa PDV-om, dok je cijena za poslovni prostor 3.500 KM po kvadratu, takođe sa uračunatim PDV-om.

- Lokacija naselja Park idealna je za udoban i miran život svih generacija. Neke od glavnih prednosti su neposredna blizina svih bitnih republičkih institucija, vrtića, škola, kampusa Univerziteta u Banjaluci i Prirodno-matematičkog fakulteta. Odmah uz naselje Park nalazi se najveći banjalučki Park Mladen Stojanović, opremljen stazama za trčanje, kao i teniskim terenima i drugim sportskim sadržajima - poručuje investitor.

Dodaju da se na nekoliko stotina metara od naselja Park nalazi i Gradski stadion, kao i tereni za košarku i futsal, te gradski vodeni park Aquana.

- Sa druge strane kompleksa, uz glavnu ulicu, nalazi se biciklistička staza koja vodi sa jedne strane do naselja Starčevica, a sa druge do Drakulića. Ako volite šoping, oduševiće vas blizina tržnih centara Delta Planet koji je odmah preko puta, kao i Marcatora koji je u neposrednoj blizini našeg kompleksa - kažu iz firme Gradnja plus.

Investitor nam kaže da je do kraja 2019. planirano da počne izgradnja druge faze naselja Park i dodaje da je prvi dio kompleksa već sada postao jedna od najzanimljivijih lokacija u gradu.

- Lamela A će imati sedam spratova sa ukupno 116 stanova, dvije podrumske etaže, parking i jednu povučenu etažu. Na svakoj od sedam etaža smješteno je po 15 stanova, dok je na povučenoj 11 stambenih jedinica. U prizemlju objekta nalazi se pet poslovnih prostora čija je kvadratura podložna proširivanju i smanjivanju u skladu sa željama kupaca. Lamela A u podzemnim garažama raspolaže sa oko 300 parking mjesta, a nadzemno sa oko 110.


Za vrijeme izgradnje naselja Park na gradilištu će se nalaziti prodajni centar gdje kupci mogu da pogledaju detaljniji prikaz stanova i poslovnih prostora uz stručnu pomoć arhitekte.

S.Š.

Fotogalerija
Naselje Park u Banjaluci
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.