Izvor: Radiosarajevo.ba | Ponedjeljak, 20.05.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bingo će graditi stambeno-poslovne objekte u Tuzli - Za dobijanje građevinske dozvole potrebno usvajanje regulacionog plana Pecara 2

Ilustracija (Foto: ArchMan/shutterstock.com)
Kolegij gradonačelnika Tuzle prihvatio je i uputio na usvajanje Gradskom vijeću Tuzla Prijedlog regulacionog plana nerealiziranog djela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli.

Kako saznaje tuzlanski portal TIP, na ovom prostoru mjesne zajednice Brčanska Malta kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte.

- Očekujemo da kada se ovaj regulacioni plan usvoji da su se stekli uslovi da damo urbanističku saglasnost i odobrenje za gradnju. Veliki investitor i firma Bingo tamo na mjestu tehničkog pregleda treba da gradi stambene i poslovne objekte, što je jako dobro. Ono je sada dosta zapušten prostor i izgleda sablasno.Treba da to bude dobra investicija. Da dobijemo sredstva u budžet na ime rente. Da 50 malih i srednjih preduzeća radi oko te zgrade, a zatim da u toj zgradi neko radi, a neko stanuje - izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Provedena je javna rasprava u prostorijama mjesne zajednice Brčanska Malta koja je trajala 30 dana.

- Građani, kao i svi pravni subjekti koji su zainteresovani mogli su učestvovati u javnoj raspravi, a imali su mogućnost i pismenim putem da se obrate Službi za prostorno uređenje. Primjedbe koje su istaknute u toku javne rasprave su prihvaćene od Zavoda za urbanizam. Došlo je do samo sitnih korekcija horizontalnih gabarita pojedinih objekata koji su planirani da se grade na tom području - napomenuo je šef Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Omar Hadžić.

Lokacija Pecara 2 nalazi se u istočnom dijelu grada u blizini raskrsnice Brčanska Malta, na prostoru između objekata Pecara 1, Pecara 2, Crvenog bloka i Super bloka, odnosno određena je Ulicom Armije RBiH sa zapadne strane, kolektivnim stambeno-poslovnim objektom Super blok 1 s južne strane, kolektivnim stambenim objektom Pecara 2 s istočne strane i preostalim kolektivnim stambenim objektima u Ulici Slavka Mičića sa sjeverne strane.

Radi se o površini od oko 2,63 hektara, na kojem je kako je ranije najavljivano planirana gradnja dva stambeno- poslovna bloka sa oko 250 stanova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.