Izvor: eKapija | Nedjelja, 12.05.2019.| 21:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Traži se idejno rješenje za poslovno-turističku zonu Zenica Jug Riječni kvart - Rok za prijavu na konkurs 15. juli

Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Grad Zenica je raspisao konkurs za izradu idejnog rješenja poslovno-rekreativno-turističke zone Zenica Jug "Riječni kvart".

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da će se u ovom slučaju, kroz konkurs ispitivati mogućnosti odgovora na postavljene ciljeve razvoja na neizgrađenom zemljištu, koje je omeđeno pretežno stambenim i mješovitim zonama, te tangirano važnim saobraćajnim strukturama.

- Međutim, sama priroda Zenice je takva da se cijeli grad i njegova struktura mogu posmatrati kao poligon postindustrijskog i industrijskog urbanog prostora, otvorenog za djelomične ili potpune transformacije i eksperimente urbanizacije i podizanja kvaliteta življenja. Stoga, iako lokalitet istraživan konkursom nije tehnički brownfield, zasigurno jeste prostor na kojem se mogu primijeniti tehnike obnove sadržaja koji egzistiraju na širem području Zenice - dodaje se u tenderskoj dokumentci.

Ukupni fond nagrada je 45.000 KM. Fond za prvu nagradu iznosi 25.000 KM, za dugu je 12.500, dok je za treću predviđeno 7.500 KM.

Rok za prijem ponuda je 15. juli 2019. godine. Za više detalja o konkursu pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.