NavMenu

Investitor iz BiH nudi 1,4 mil KM za kompleks Muška voda kod Kladnja

Izvor: Klix Nedjelja, 21.04.2019. 16:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dvoevnore/shutterstock.com)Ilustracija
Investitor iz Bosne i Hercegovine spreman je dati 1,4 mil KM za kompleks Muška voda kod Kladnja, saznaje portal Klix.ba.

Deseti krug prodaje kompleksa Muška voda kod Kladnja već je objavljen, a kako je za Klix potvrdio ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić, investitor iz naše zemlje, tačnije Tuzlanskog kantona, zainteresiran je za kupovinu te nudi 1,4 mil KM.

Ranije potencijalnih pet kupaca koji su bili zainteresirani za ovaj kompleks koji ima i karakteristike zračne banje su odustali od svoje nakane.

- Da bi učestvovali u usmenom javnom nadmetanju zainteresirani kupci imovine moraju platiti kotizaciju, što potencijalni kupci nisu učinili, tako da su oni faktički odustali od svoje nakane - rekao je Gluhić za Klix.ba.

Kada je riječ o desetom krugu prodaje, Vlada Tuzlanskog kantona je donijela odluku da se sada ne ide u smanjenje cijene imovine kompleksa Muška voda, međutim zbog nakane aktuelnog investitora ona je umanjena za 5%.

- Članovi Skupštine povjerilaca i predstavnik Kantonalnog pravobranilaštva su donijeli odluku da se ide u smanjenje cijene kako bi se približno došlo do iznosa koji nudi kupac. Nadamo se da će sada imovina biti prodata - istakao je Gluhić.


Kompleks koji se nalazi na površini od 76.768 m2 sačinjavaju hotel, bungalovi, lovačka kuća, ski-staza, igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Od centra Kladnja udalje je okvirno 10 kilometara, a pristupni put koji vodi do njega Vlada TK je proglasila od značaja za ovaj kanton.

Nedavno se počelo i sa rekonstrukcijom u koju je dosad uloženo 2 mil KM.

- Ta dionica puta je izuzetno zahtjevna zbog geografskog položaja. Zbog toga radovi idu sporijom dinamikom i zahtjevaju značajano izdvajanje finansijskih sredstava - rekao je Gluhić za Klix.

Posljednja cijena kompleksa Muška voda iznosi 1.543.000 KM, a usmeno javno nadmetanje će biti obavljeno sredinom mjeseca maja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija

Nedeljko Elek, direktor Sarajevo-Gasa: Pokazalo se da su politika i energetika neodvojivi

Projekat gasifikacije istoka Republike Srpske će promijeniti izgled ovog dijela Srpske. Gasifikacijom Jahorine, Istočnog Sarajeva, Pala i Igrišta stvorićemo uslove za privlačenje većih i snažnijih investitora iz oblasti industrije i prerade. Nakon toga slijede projekti gasifikacije Vlasenice, Han Pijeska, Bratunca, Srebrenice… Ako je 2022. godina bila početak promjena za Sarajevo-Gas, u kojoj je potpuno promijenjena vlasnička

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.