Izvor: Klix | Nedjelja, 21.04.2019.| 16:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Investitor iz BiH nudi 1,4 mil KM za kompleks Muška voda kod Kladnja

Ilustracija (Foto: dvoevnore/shutterstock.com)
Investitor iz Bosne i Hercegovine spreman je dati 1,4 mil KM za kompleks Muška voda kod Kladnja, saznaje portal Klix.ba.

Deseti krug prodaje kompleksa Muška voda kod Kladnja već je objavljen, a kako je za Klix potvrdio ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić, investitor iz naše zemlje, tačnije Tuzlanskog kantona, zainteresiran je za kupovinu te nudi 1,4 mil KM.

Ranije potencijalnih pet kupaca koji su bili zainteresirani za ovaj kompleks koji ima i karakteristike zračne banje su odustali od svoje nakane.

- Da bi učestvovali u usmenom javnom nadmetanju zainteresirani kupci imovine moraju platiti kotizaciju, što potencijalni kupci nisu učinili, tako da su oni faktički odustali od svoje nakane - rekao je Gluhić za Klix.ba.

Kada je riječ o desetom krugu prodaje, Vlada Tuzlanskog kantona je donijela odluku da se sada ne ide u smanjenje cijene imovine kompleksa Muška voda, međutim zbog nakane aktuelnog investitora ona je umanjena za 5%.

- Članovi Skupštine povjerilaca i predstavnik Kantonalnog pravobranilaštva su donijeli odluku da se ide u smanjenje cijene kako bi se približno došlo do iznosa koji nudi kupac. Nadamo se da će sada imovina biti prodata - istakao je Gluhić.

Kompleks koji se nalazi na površini od 76.768 m2 sačinjavaju hotel, bungalovi, lovačka kuća, ski-staza, igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Od centra Kladnja udalje je okvirno 10 kilometara, a pristupni put koji vodi do njega Vlada TK je proglasila od značaja za ovaj kanton.

Nedavno se počelo i sa rekonstrukcijom u koju je dosad uloženo 2 mil KM.

- Ta dionica puta je izuzetno zahtjevna zbog geografskog položaja. Zbog toga radovi idu sporijom dinamikom i zahtjevaju značajano izdvajanje finansijskih sredstava - rekao je Gluhić za Klix.

Posljednja cijena kompleksa Muška voda iznosi 1.543.000 KM, a usmeno javno nadmetanje će biti obavljeno sredinom mjeseca maja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.