Izvor: Indikator | Subota, 20.04.2019.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BiH dobila prve agente za nekretnine sa svjetskim zvanjem Realtor

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)
U Beogradu je u organizicaciji Klaster nekretnine od 15. do 17. aprila održana trodnevna, črtvrta po redu, međunarodna konferencija učesnika u prometu nekretninama Learn to succeed 2019 na kojoj je 20 agenata za promet nekretninama iz zemalja regije, od kojih njih 5 iz Bosne i Hercegovine, steklo je prestižno zvanje REALTOR.

Učešćem na ovoj konferenciji agenti za nekretnine Sandra Hurtić (Aktido Tuzla), Fahrudin Baluković (Aktido Tuzla), Haris Kadić (Rental Sarajevo), Predrag Tešić (Reforme Banjaluka) i Dragan Milanović (Remax Banjaluka) okončali su višemjesečni ciklus specijalziranih obuka za upravljanjem nekretninama i stekli pravo da nose naziv REALTOR. Svečana dodjela upriličena je u hotelu Zira a cerifikate i značke dodijelio im je predsjednik Nacionalne asocijacije Realtora iz SAD, Džon Smabi.

Na ovaj način navedene agencije za nekretnine iz BiH su pokazale da idu u korak sa svjetskim trendovima iz ove oblasti. Usvajajući pravila poslovanja najveće svjetske asocijacije agenata za nekretnine NAR, agenti iz BiH su jos jednom pokazali da i na malim tržištima kao sto je naše ima prostora da se unaprijede standardi poslovanja i poboljša kvaliteta usluge prema klijentima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.