Izvor: eKapija | Petak, 19.04.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro kreće gradnja Avaz Ski Tower vrijednog 100 mil EUR - U tornju predviđen kancelarijski prostor, hotel, stanovi

Novi toranj prema projektu biće viši od susjednog Twist Towera (Foto: Teodora Brnjoš)
Drugog dana Sarajevo Business Foruma grupacija Avaz predstavila je svoj naredni investicioni projekat - Avaz Ski Tower vrijedan 100 mil EUR.

Kako je rekao za eKapiju direktor marketinga Avaz grupacije, Sead Numanović, cjelokupna dokumentacija je spremna, kao i urbanistička saglasnost i građevinska dozvola, tako da očekuju da vrlo skoro krenu u gradnju.

- Sada pripremamo teren za građenje, jer smo osim parcela koje imamo kupili i dodatno zemljište u susjedstvu već postojećeg Avazovog toranja. Očekujem da bi ubrzo mogli krenuti prvi radovi, tj. čekamo da se zvijezde poklope - rekao je Numanović ne precizirajući tačan datum početka radova.

Novac je, kako kaže, spreman, investitor je Avaz grupacija i spremni su da rade sami, ali ciljaju i na to da nađu jakog koinvestitora. Projekat tornja radila je sarajevska firma ADS Studio.

- Ovaj toranj sa sadržajem oko njega činio bi jedinstven i multifunkcionalan kondominijum. Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu. U podnožju bi se kreirao šoping centar sa radnjama do 60 m2. Predviđena je i garaža iza tornja sa 500 parking mjesta - objasnio je Numanović.

Numanović je istakao za eKapiju da ovim ne završavaju planovi Avaza u vezi sa investiranjem u nekretnine, jer imaju još 40.000 m2 prostora oko Radon Plaze gdje bi takođe gradili objekte, što je još u fazi planiranja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.