Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.04.2019.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje uređenje infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola - Radovi vrijedni 6,7 mil KM

Ilustracija (Foto: panyajampatong/shutterstock.com)
U prostorijama Gradske uprave Gradiška 16. aprila potpisana su dva ugovora o izvođenju infrastrukturnih radova u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, čija je ukupna vrijednost oko 6,7 mil KM, prenosi zvanični gradski sajt.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da se prvi ugovor, čiji su potpisnici UNDP BiH i Hidro-kop Banjaluka, odnosi na izgradnju infrastukture za odvođenje oborinskih voda, za koji je UNDP donirao 614.000 KM, a Gradiška izdvojila 463.000 KM.

On je dodao da je drugi projekat, za koji je Grad potpisao ugovor sa Hidro-kopom, dogradnja kanalizacione mreže i saobraćajnica u Agroindustrijskoj zoni.

- Vrijednost radova u okviru drugog projekta je oko 5,5 mil KM, a u prvoj fazi, koja će biti realizovana u toku ove godine, planirana je realizacija radova vrijednosti oko 2,65 mil KM - naveo je Adžić.

Adžić je izrazio uvjerenje da će biti još dosta zainteresovanih investitora za ulaganja u izgradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni, što će obezbijediti uslove za nova zapošljavanja.

Gradonačelnik je dodao da će sav prihod ostvaren po osnovu prodaje zemljišta u toj zoni biti investiran u njeno dalje infrastrukturno opremanje.

Direktor preduzeća Hidro-kop Banjaluka Radislav Babić precizirao je da je rok za izgradnju infrastrukture za odvođenje oborinskih voda šest mjeseci, a za drugi projekat dvije godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.