Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 01.04.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Domoinvest uskoro počinje gradnju poslovno-logističkog objekta u Vogošći - Investicija vrijedna 1,9 mil EUR

(Foto: Domoinvest.ba)
Sarajevska firma Domoinvest ovih dana priprema teren za gradnju logističko-poslovnog objekta u Vogošći, a početak grubih građevinskih radova planiran je za sredinu aprila.

Planirano je da gradnja traje sedam mjeseci, nakon čega će odmah biti pušteno u rad. Investicija je, kako su rekli za eKapiju iz Domoinvesta, vrijedna 1,9 mil EUR.

- Objekat se sastoji od dvije etaže, suterenske i prizemne, od kojih svaka ima zasebne pristupne tovarne rampe. Ukupna korisna površina skladišnog dijela objekta iznosi 2.800 m2, od čega 1.100 m2 na suterenskoj etaži, te 1.700 m2 na prizemnoj etaži - kažu iz Domoinvesta.

U okviru suterenske etaže predviđeno je dodatnih 400 m2 za prodajne, servisne i administrativno upravne namjene, a već je potpisan dugoročni ugovor o najmu sa renomiranom domaćom kompanijom koja se bavi uvozom, izvozom, veleprodajom i distribucijom bijele i crne tehnike i malih kućanskih aparata, dok su za najam/kupovinu preostalog dijela u poodmakloj fazi pregovori sa jednom domaćom logističkom kućom.

- Domoinvest, u svojstvu investitora, već uveliko vrši pripremne radnje za pribavljanje potrebnih dozvola na susjednoj parceli od 14.500 m2, gdje je planirana izgradnja logističkog centra ukupne korisne površine 13.000 m2 i to u dvije faze, od kojih je prva planirana za drugu polovinu 2020. godine - poručili su iz Domoinvesta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.