NavMenu

Grad Prijedor odobrio gradnju turističkog kompleksa na Kozari - U planu butik hotel, bungalovi, sportski tereni

Izvor: eKapija Utorak, 19.02.2019. 15:48
Komentari
Podeli
Usvajanjem Plana parcelacije za lokaciju Rastičani u okviru Nacionalnog parka Kozara, gradske vlasti Prijedora odobrile su izgradnju novog turističkog kompleksa na planini Kozari, na više od deset hektara u blizini memorijalne zone Mrakovica, prenosi portal Sarajevo-construction.

U skladu sa režimom zaštite trećeg stepena, predviđeni su izgradnja butik hotela sa tri do pet zvjezdica sa bungalovima, te smještajnih kapaciteta s pratećim sadržajima za zdravstveni turizam, koji će, takođe, činiti centralni objekat i bungalovi, kao i izgradnja otvorenih sportskih terena, dječijih igrališta, saobraćajnica, parkinga i biciklističkih, pješačkih i trim-staza.

- S obzirom na to da je riječ o novom izletištu, sve aktivnosti projektovanja i izgradnje sadržaja treba da obezbijede jedinstven i prepoznatljiv vizuelni identitet koji će se ogledati u prepoznatljivom oblikovnom stilu i izboru materijala kako za izgradnju objekta, tako i za spoljašnje uređenje - navodi se u Planu.

Potencijali lokaliteta Rastičani su atraktivan prirodni ambijent sa otvorenim pogledom prema Goloj planini, nadmorska visina od 660 do 760 metara koja pruža pogodnosti planinske klime u različitim godišnjim dobima, te raznolika vegetacija crnogorične i bjelogorične šume koja pogoduje različitim rekreativnim aktivnostima.


Izgradnju kompleksa sportsko-rekreativnog i zdravstvenog turizma inicirao je investitor Duško Saganović iz Rasavaca, kod Prijedora.

Elaborat je izradio Zavod za izgradnju Grada Prijedora u skladu sa Prostornim planom područja posebne namjene Nacionalni park Kozara kao strateškim dokumentom, a saglasnost je dalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.