NavMenu

Uskoro dolazak prvih investitora u poslovnu zonu u Stanarima - Šest parcela predviđeno za proizvodne objekte

Izvor: eKapija Subota, 19.01.2019. 08:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Stanari je donijela odluku da se Nacrt regulacionog plana Poslovne zone Termoelektrana uputi nosiocu izrade na formiranje Prijedlog plana, nakon javne rasprave održane u srijedu, 16. januara. U martu, kada bude sjednica opštinskog vijeća, očekuje se usvajanje Regulacionog plana.

Nacrt, koji je uradila firma Atrij iz Doboja, predviđa površinu zone od 3,3 ha, koja bi bila podijeljena u osam parcela, od kojih su šest za gradnju poslovnih objekata, a dvije parcele za gradnju infrastrukturnih objekata.

- Namjena hala je proizvodnja u mašinskoj, elektro, drvnoj industriji i sličnim granama, osim hemijske industrije i proizvodnje eksplozivnih i zapaljivih materija, koje bi mogle ugroziti rad Termoelektrane Stanari, a koja je u neposrednoj blizini poslovne zone - rekli su u Opštini Stanari za eKapiju.

Investitorima će biti ponuđeni proizvodni objekti u zakup po cijeni od 2 do 5 KM po m2, s tim što se za svakog zaposlenog radnika sa Zavoda za zapošljavanje RS - Biro Stanari, daje subvencija u iznosu od 3.000 do 5.000 KM.


- Cijena zemljišta u Poslovnoj zoni Termoelektrana sa priključcima na vodovodnu, elektro i kanalizacionu mrežu, i sa uređenim priključnim saobraćajnicama, iznosi 30 KM/m2 - navode iz Opštine.

Trenutno u poslovnoj zoni Opština Stanari gradi tri proizvodne hale površine 1.000 m2, 1.600 m2 i 2.000 m2. U planu je gradnja još tri hale ukupne površine oko 3.600 m2, na tri slobodne parcele. Takođe se radi na izgradnji neophodne infrastrukture.

Prvi investitori očekuju se u drugoj polovini 2019. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.