Izvor: eKapija | Srijeda, 16.01.2019.| 15:51

Ponovo oglašena prodaja odmarališta Neum - Početna prodajna cijena oko 1,86 mil KM

Neum (Foto: Bakusova/shutterstock.com)
Agencija za privatizaciju FBiH ponovo je raspisala oglas za prodaju odmarališta Neum koje je u vlasništvu BH Pošte, nakon što je u decembru 2018. poništila drugi poziv za prodaju ovog odmarališta.

Početna cijena nekretnine sada je procijenjena 1.859.340, te je za skoro 200.000 KM manja u odnosu na one koja je iznosila javnom pozivu raspisanom u junu. Tada je, naime, ovo odmaralište procijenjeno na 2.044.575 KM.

- Predmet prodaje su nekretnine – Odmaralište Neum u vlasništvu BH Pošte sa pripadajućim zemljišnim parcelama, a koje čine kuća i dvorište (hotel) površine 565 m2 i Ribarska kuća i dvorište površine 340 m2 - navodi se u oglasu na sajtu Agencije za privatizaciju FBiH.

Napominje se da se na Općinskom sudu u Mostaru vodi postupak po tužbi HT Mostar protiv BH Pošte i BH Telecoma radi poništenja Aneksa VII Ugovora o diobi nekretnina zaključenog između BH Pošta i BH Telecoma. No, prodavac garantuje kupcu da predmetni spor ne predstavlja pravnu smetnju za prijenos prava vlasništva na predmetu prodaje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.