NavMenu

Uskoro uređenje parcela u novoj poslovnoj zoni kod Jelšingrada

Izvor: eKapija Petak, 07.12.2018. 12:02
Komentari
Podeli
(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
U drugoj polovini 2019. investitori bi mogli da uđu u novu poslovnu zonu kod Jelšingrada, javljeno je iz Grada Banjaluka.

Izmijenjeni regulacioni plan za ovo područje, što je bio i osnovni preduslov za uređenje i infrastrukturno opremanje ove lokacije, naći će se na dnevnom redu decembarske sjednice Skupštine Grada.

- Očekujemo da ovaj plan dobije podršku, a u međuvremenu pokrenuli smo javnu nabavku za izvođenje radova na uređenju građevinskog zemljišta za ovu novu poslovnu zonu. S obzirom na to da lokacija nije opremljena, potrebno ju je prvo pripremiti za prodaju – kazao je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić

U planu je da se nova poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.


– Grad će izgraditi svu neophodnu infrastrukturu za funkcionisanje i ove nove zone. Parcele ćemo ponuditi investitorima putem javnih licitacija, kao što je bio slučaj i u Ramićima. Prioritetni sektor za investiranje biće privredna djelatnost – kazao je Laketić.

Istovremeno, Grad Banjaluka nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima. Za iduću godinu planirana je izgradnja potrebne infrastrukture, kako bi se preostale građevinske parcele pripremile za buduće investitore.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.