Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.11.2018.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Istočno Novo Sarajevo dobija sportsko-rekreacionu zonu oko jezera - Šta je još predviđeno Regulacionim planom Centar 3

Ilustracija (Foto: ariadna de raadt/shutterstock.com)
Oko jezera koje se nalazi u neposrednoj blizini centra Istočnog Novog Sarajeva u skorijoj budućnosti biće izgrađena nova sportsko-rekreaciona zona. Kako je predviđeno Regulacionim planom Centar 3, koji je usvojen krajem jula ove godine, u okviru ove zone planirani su sportski tereni, parkovi, staze za šetanje, amfiteatar na otvorenom i slični sadržaji.

Osim toga, na užem prostoru oko jezera planirana su i tri manja poslovna objekta u okviru kojih bi bili sadržaji ugostiteljtva, trgovine i uslužnih djelatnosti, rekao je za eKapiju Goran Dimitrić iz banjalučkog Urbis centra, firme koja je izradila ovaj plan.

- Na širem prostoru, u ostatku obuhvata plana, uglavnom su predviđene višeporodične stambene zgrade, zatim vrtić i osnovna škola, te nekoliko poslovnih objekata, kao i sedam kuća. Ukupna površina sadržaja predviđenih ovim planom je oko 75.000 m2. Regulacionim planom Centar 3 predviđeno je, takođe, da objekti budu od jednospratnih do šestospratnih sa povučenom etažom....ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.