NavMenu

U Poslovnoj zoni Zenica 1 prodato 10 parcela - Za nove investitore slobodno još 42.000 m2

Izvor: eKapija Utorak, 23.10.2018. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Zenica)
Služba civilne zaštite Grada Zenica očistila je i uredila slobodne površine u Poslovnoj zoni Zenica 1. Na ovaj način zainteresovanim investitorima omogućen je uvid u raspoloživost slobodnih prostora.

Kako je saopšteno na sajtu grada, ukupno je očišćeno i uređeno oko 57.000 m2, od čega se 42.000 m2 odnosi na slobodne površine, dok 15.000 m2 predstavlja površine koje su prodate investitorima.

- Poslovna zona je do sada dobila 10 novih vlasnika parcela, a u budućnosti ćemo raditi novu parcelizaciju što će omogućiti nove investicije, a samim tim i nova radna mjesta, što i jeste cilj Gradske uprave - rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Danas u Poslovnoj zoni Zenica 1 samostalno djeluje 36 privrednih subjekata. U prostorima Biznis inkubatora Zenica i TechnoParka Zenica, koji su sastavni dijelovi Poslovne zone, djeluje još 35 startap firmi sa oko 190 uposlenih.

Gradska uprava Zenica poduzela je i aktivnosti na daljnjoj izgradnji infrastrukture u Zoni, kako bi se svim budućim investitorima kreirali što povoljniji uslovi za realizaciju njihovih investicija i novo zapošljavanje.


Osim toga, i imajući u vidu postojeće stanje i limitiranost Poslovne zone Zenica 1, Grad Zenica pokrenuo je aktivnosti na uspostavljanju dvije nove poslovne zone - Privredno poslovna zona Zenica-Sjever i Poslovno rekreativna turistička zona Zenica-Jug, što će sigurno ubrzati privredni razvoj Zenice. Osnivanje novih poslovnih zona podržalo je i Gradsko vijeće Zenica.

Inače, upravljanje Poslovnom zonom Zenica 1 povjereno je Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.