Izvor: eKapija | Nedjelja, 21.10.2018.| 11:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Industrijska zona Bačići dobila novu saobraćajnicu

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Nakon što su u proteklom periodu obnovljene dvije saobraćajnice u industrijskoj zoni Rajlovac, Rajlovačka cesta i krak Rajlovačke ceste, u subotu je počelo asfaltiranje saobraćajnice u industrijskoj zoni Bačići, drugoj po veličini industrijskoj zoni u općini Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz te općine.

Asfaltiranje ceste vrše radnici preduzeća Rad, a radovi se izvode u dužini od 270 metara saobraćajnice koja će imati dvije trake i trotoar za pješake.

Asfaltiranjem saobraćajnice bit će upotpunjena infrastruktura i olakšan svakodnevni rad privrednih subjekata.

S obzirom na to da je ova industrijska zona na neki način nastajala bez plana i prethodno urađene infrastrukture i vodosnabdijevanja, privredni subjekti su imali dosta problema, tako da je Općina u saradnji sa Ministarstvom za privredu i Zavodom za izgradnju KS u protekloj godini uradila vodovodnu mrežu koja je koštala oko 320.000 KM.

To je bio preduslov da bi se moglo raditi asfaltiranje saobraćajnice, najkritičnijeg dijela kojeg koriste svi privredni subjekti u industrijskoj zoni Bačići.

- Nažalost ova industrijska zona nema riješeno ni pitanje oborinske kanalizacije, što ćemo u vremenu koje je pred nama rješavati. Mađutim, najveći problem koji su isticale firme koje ovdje rade je cesta koju radimo u saradnji sa Ministarstvom privrede KS. Ovu zimu dočekat će sa potpuno novom saobraćajnicom i infrastrukturom koja je najvažnija za njihov rad - izjavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je sa saradnicima i izvođačem radova obišao radove u Bačićima.

Dodao je da će se u narednom periodu raditi i dijelovi industrijske zone koji nisu obuhvaćeni ovim projektom, a u kojima se također mora raditi vodovodna mreža, a zatim asfaltiranje saobraćajnice.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.