Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 17.10.2018.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Crna Gora opet traži kupca Instituta Simo Milošević

(Foto: GagliardiImages/shutterstock.com )
Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je javni poziv za prodaju 56,4% akcijskog kapitala Instituta Simo Milošević u Igalu koji je u većinskom vlasništvu Vlade Crne Gore.

Poziv je otvoren do 14. januara naredne godine, a do sada su propala četiri tendera za privatizaciju Instituta.

Akcijski kapital koji je predmet prodaje je u vlasništvu Vlade 19,19%, Investiciono-razvojnog fonda 23,65%, Fonda zdravstvenog osiguranja 10,23% i Zavoda za zapošljavanje 3,41%, objavljeno je na sajtu Savjeta.

Prema uslovima tendera, kupoprodajna cijena ne može biti manja od 10 mil EUR, a investicioni ciklus mora biti najmanje 20 mil EUR.

- Ponudu na tenderu mogu podnijeti učesnici koji u vlasništvu imaju najmanje jedan medicinski rehabilitacioni centar koji pruža usluge fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije ili najmanje tri hotela ili hotelski kompleks ukupnog kapaciteta ne manjeg od 600 soba, minimalne kategorizacije četiri međunarodne zvjezdice koji ima zdravstvene, velnes i spa sadržaje - navodi se u javnom pozivu.

Za tender o kupovini akcijskog kapitala Instituta dostavljena su tri pisma namjere.

Za kupovinu akcijskog kapitala Instituta u državnom vlasništvu 56,4%, zainteresovani su hotel Property iz Velike Britanije, Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, kineska kompanija Affidea u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i BiH.

Na Montenegroberzi 30. avgusta kupljeno je 26% akcija Instituta koje su bile u vlasništvu Vlade Srbije.

Kompanija biznismena Žarka Rakčevića za 99.220 akcija platila je 2,83 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.