Izvor: eKapija | Utorak, 16.10.2018.| 14:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada HNK kupila hotel Ero - Slijedi rekonstrukcija objekta za potrebe kantonalne uprave

Ilustracija (Foto: STUDIO GRAND OUEST/shutterstock.com)
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i direktor Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić, danas su potpisali ugovor o primopredaji hotela Ero u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, prenosi Avaz.

Potpisivanjem ugovora završene su aktivnosti oko kupovine hotela Ero, gdje će biti smještena kantonalna tijela uprave.

- Današnjim potpisivanjem ugovora završili smo postupak kupnje hotela Ero za potrebe smještaja Vlade i drugih kantonalnih tijela uprave. Slijedi rekonstruiranje zgrade hotela da bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama, te da bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova. Uštede koje ćemo ostvariti smještajem na jednom mjestu, kao i pogodnosti koje iz toga proizlaze potvrdit će opravdanost ovog investiranja za koje smo kreditom kod Razvojne banke Bosne i Hercegovine osigurali 11 mili KM - kazao je Herceg.

Krnjić je izrazio zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem ugovora transparentno i u obostranom interesu zvanično završen postupak prodaje hotela Ero.

- Vjerujem da će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uskoro ovaj objekt dovesti u funkciju da bi građanima HNK na jednom mjestu bile dostupne sve usluge kantonalnih tijela uprave - kazao je Krnjić.

Inače, uz prisustvo predstavnika notarskog ureda Musa, na potpisivanju ugovora u kojem je definirano kako će Vlada HNK Federalnom zavodu PIO nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri jednaka obroka, uplatiti ukupno 10,5 mil KM, bili su nazočni zamjenik direktora Ivan Rogić, i predsjednik Upravnog odbora FPIO Eugen Ćubela, prenosi Avaz.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.