Izvor: eKapija | Utorak, 18.09.2018.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privodi se kraju uređenje poslovne zone Ratkovac u Cazinu - Uskoro prvi javni pozivi za investitore

Dovršetkom radova na uspostavi kompletne infrastrukture u Poslovnoj zoni Ratkovac, Grad Cazin prvi put je u mogućnosti dati konkretne ponude investitorima i privrednicima. Osim što je ranije u otkup zemljišta uloženo oko 2 mil KM, za potrebe infrastrukture ove poslovne zone, Cazin je izdvojio oko 1,5 mil KM, prenosi općinski sajt.

- Trenutno se radi na projektu dovršetka izgradnje pristupne ceste čija je vrijednost 80.000 maraka, zatim izgradnji mosta čija je vrijednost 120.000 maraka, dok je izgradnja glavne saobraćajnice 500.000 maraka. Vrijednost radova na kanalizacijskom sistemu je 400.000 maraka s tim da u okvire ovog projekta ulazi i uspostava glavnog kolektora za cijelo područje Grada. Tu je i izgradnja vodovodne mreže koja je koštala 160.000 maraka, te elektro-mreže čija je vrijednost 300.000 maraka, a u narednoj fazi slijedi i uspostava telekomunikacijske mreže - kazao je Admir Pjanić, šef Službe za privredu Grada Cazina.

Poslovnu zonu Ratkovac obišao je i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što Cazin napokon ima šta ponuditi domaćim i stranim investitorima kada je u pitanju izgradnja i uspostava proizvodnih i drugih pogona.

- Mi već imamo ozbiljne kontakte s investitorima i ja očekujem do kraja ove godine konkretne iskorake. Zapravo, već ovih dana ćemo imati prve tendere i prve ugovore za početak uspostave naše poslovne zone. Ovo je za našu zajednicu veliki uspjeh i jedan ogroman projekat i u razgovoru s investitorima sada je puno lakše. Sada imamo priliku dovesti investitore na uređeno građevinsko zemljište i ponuditi lokacije za njihove poslovne planove što ranije nije bilo moguće - istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

S potpunim završetkom trenutnih radova na Poslovnoj zoni Ratkovac, 150 dunuma površine biće potpuno opremljeno i spremno da se ponudi investitorima za različite proizvodne djelatnosti i pod povoljnim uvjetima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.